Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Enkät om reformeringen av lagen om penninginsamlingar inleds på webbtjänsten Dinasikt.fi

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 26.2.2013 8.31
Nyhet

Inrikesministeriet har inlett en enkät om reformeringen av lagen om penningsinsamlingar på statsförvaltningens diskussionsforum Dinasikt.fi (www.dinasikt.fi). Enkäten ansluter sig till det projekt för reformering av lagen om penninginsamlingar som pågår vid inrikesministeriet. Det går att delta i enkäten t.o.m. den 29 mars 2013.

Syftet med projektet för reformering av lagen om penninginsamlingar är att förtydliga lagen om penninginsamlingar när det gäller det i lagen föreskrivna kravet på allmännyttighet som förutsätts för penninginsamlingar samt att ge Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland och Finlands ortodoxa kyrka rätt att anordna penninginsamlingar. Avsikten är att inom ramen för projektet även lägga fram ett förslag till förlängning av tiden för anordnande av penninginsamlingar från den nuvarande maximitiden på två år enligt lagen. Inom projektetet utarbetas dessutom förslag till andra nödvändiga ändringar av bestämmelserna.

Inrikesministeriet ordnade den 16 januari 2013 ett diskussionsmöte för intressegrupper som har att göra med penninginsamlingar. Enkäten på forumet Dinasikt.fi utgör en fortsättning på diskussionsmötet och inrikesministeriet önskar få svar av medborgarna till stöd för lagberedningen.

Enkät om reformeringen av lagen om penninginsamlingar

Inrikesministeriets projektsidor

Närmare information: Jukka Tukia, överinspektör, 071 878 8573.
 

 
Tillbaka till toppen