FI SV EN

Försvarsminister Niinistö åker till Vancouver och Washington

Försvarsministeriet 13.11.2017 14.50
Pressmeddelande

Försvarsminister Jussi Niinistö deltar i ett försvarsministermöte inom FN:s fredsbevarande verksamhet i Vancouver i Brittiska Columbia i Kanada 14-15 november 2017 (The United Nations Peacekeeping Defence Ministerial, UNPKDM). Försvarsministermötet inom den fredsbevarande verksamheten är det mest omfattande mötet i världen som tillägnas frågor om fredsbevarande och som riktar sig till försvarsministrar.

I mötet deltar över 500 personer från mer än 70 länder och internationella organisationer. Värd för mötet är undergeneralsekreterare Jean-Pierre Lacroix som ansvarar för FN:s fredsbevarande insatser. Försvarsministrarna har för avsikt att diskutera bl.a. snabbinsatser, utbildning, byggande av kapaciteter och en ökning av antalet kvinnor som deltar i den fredsbevarande verksamheten.

Efter försvarsministermötet reser ministern vidare till Washington 16-17 november. I Washington har ministern bilaterala möten och dessutom deltar han i ett finsk-amerikanskt försvars- och säkerhetsseminarium som ordnas av försvars- och luftfartsindustriföreningen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys (PIA) ry.

Ytterligare information om ministerns resa ger Sami Jaakkola, försvarsministerns adjutant, tfn 0295 140 102 och om kommunikationen under resan Kristian Vakkuri, specialsakkunnig, tfn 0295 140 123.