Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringen gav ett meddelande om sysselsättningspolitik och sänkt anställningströskel i små företag

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 15.10.2018 11.07 | Publicerad på svenska 15.10.2018 kl. 11.22
Pressmeddelande 476/2018

Regeringen gav måndagen den 15 oktober riksdagen ett meddelande om regeringens sysselsättningspolitik och sänkt anställningströskel i små företag.

Enligt meddelandet har antalet sysselsatta ökat med över 115 000 personer under regeringsperioden. Regeringen anser att sysselsättningsgraden ska höjas ytterligare för att trygga finansieringen av välfärdssamhället. Som en del av sina sysselsättningsåtgärder har regeringen berett en sänkning av anställningströskeln i små företag.

”Precis som för närvarande ska det också i fortsättningen finnas sakliga och tungt vägande skäl till en uppsägning. Lagen förbättrar småföretagares möjligheter att anställa och minskar på så sätt arbetslösheten, särskilt långtidsarbetslösheten. Dessutom förväntas lagen förbättra produktiviteten”, konstateras det i meddelandet.

Meddelandet presenteras för riksdagen och behandlas i plenum tisdagen den 16 oktober kl. 14. Behandlingen av meddelandet avslutas i allmänhet med en omröstning om förtroendet för regeringen, som i detta fall ska förrättas onsdagen den 17 oktober.

Statsrådets meddelande till riksdagen om regeringens sysselsättningspolitik och sänkt anställningströskel i små företag

 
Tillbaka till toppen