Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin övergår till distansarbete som en försiktighetsåtgärd

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 23.4.2020 10.35 | Publicerad på svenska 23.4.2020 kl. 10.47
Pressmeddelande 276/2020

Statsminister Sanna Marin arbetar i sin tjänstebostad Villa Bjälbo från och med torsdagen den 23 april tills vidare. Statsministern övergår till distansarbete som en försiktighetsåtgärd.

I går, onsdagen den 22 april, informerades statsministern efter arbetsdagens slut om att det i Villa Bjälbo i slutet av förra veckan arbetade en person som i sin närmaste krets har en person som i går testades positiv för covid-19. Den person som arbetade i Villa Bjälbo är fortfarande symtomfri, och hen har varit i karantän sedan symtomen i hens närmaste krets började.

Personen i fråga har inte mött statsministern, statsministerns familj eller statsministerns stab medan hen arbetade i Villa Bjälbo. Risken för exponering är mycket låg. Statsministern fortsätter att arbeta normalt med hjälp av distansförbindelser. I dag, torsdagen den 23 april, deltar hon på distans i EU-ministerutskottets möte, i en utfrågning av stora utskottet och i en videokonferens med Europeiska rådets medlemmar.

Statsministern testas för coronaviruset och arbetar tills vidare i Villa Bjälbo med hjälp av distansförbindelser. Statsministern är symtomfri och mår bra.

Ytterligare information: Päivi Anttikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 040 536 4821

 
Tillbaka till toppen