Statsminister Rinne har diskuterat med Sveriges statsminister Löfven och Estlands premiärminister Ratas

Statsrådets kommunikationsavdelning 7.6.2019 16.30 | Publicerad på svenska 7.6.2019 kl. 18.05
Pressmeddelande 298/2019

Statsminister Antti Rinne har i dag tagit emot ett gratulationssamtal av Sveriges statsminister Stefan Löfven och ett gratulationsmeddelande av Estlands premiärminister Jüri Ratas.

Statsminister Rinne och statsminister Löfven känner varandra väl från förut och under samtalet framhöll de att Finland och Sverige har en mycket nära relation och att samarbetet mellan länderna är enkelt och naturligt. Under samtalet lyfte statsministrarna fram att det nordiska samarbetet och en intensifiering av relationerna mellan Finland och Sverige är viktiga frågor för båda länderna. Statsministrarna kom överens om att träffas inom kort.

Också Estlands premiärminister Jüri Ratas och statsminister Antti Rinne konstaterade att länderna har en god och nära relation med varandra. Ministrarna förde fram att de starka grannskapsbanden och vänskapen hjälper länderna att lösa gemensamma frågor också i EU. Statsminister Rinne och premiärminister Ratas enades om att träffas inom en snar framtid.

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 050 421 0422, statsrådets kansli