Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Sipilä deltar i toppmöte mellan EU och Arabförbundet i Egypten

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 21.2.2019 16.00
Pressmeddelande 112/2019

Statsminister Juha Sipilä deltar i ett toppmöte mellan EU och Arabförbundet som hålls i Sharm el-Sheikh i Egypten den 24–25 februari. Toppmötet är det första som för samman stats- och regeringschefer från båda sidor. Syftet med mötet är att stärka banden mellan de arabiska länderna och EU och att diskutera en mängd gemensamma utmaningar.

EU:s och Arabförbundets stats- och regeringschefer kommer att diskutera bland annat handel och investeringar, säkerhetsläget i regionen, migration och åtgärder för att bekämpa klimatförändringen.

Enligt Finland är det viktigt att toppmötet förmedlar ett starkt, gemensamt budskap om vikten av politisk dialog och samarbete mellan EU och Arabförbundet när det gäller att främja gemensamma intressen och svara mot globala utmaningar.

Ordförande för toppmötet är Europeiska rådets ordförande Donald Tusk och Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi. Också Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s höga representant Federica Mogherini deltar i mötet.

Mer information om mötet

Ytterligare information: Jani Raappana, specialmedarbetare (internationella frågor), tfn 050 566 7889, och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen