Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Sipilä värd för självständighetsdagsfest med hundratals barn

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 9.11.2018 11.29 | Publicerad på svenska 9.11.2018 kl. 16.22
Pressmeddelande 522/2018

På självständighetsdagens afton den 5 december står statsminister Juha Sipilä värd för en nationell självständighetsdagsfest för barn. Till festen hade bjudits in två tioåriga barn från varje kommun i Finland.

Festen inleds med att statsminister Sipilä skakar hand med alla barn och önskar dem välkomna på festen. Efter den festliga inledningen har barnen möjlighet att gå runt och prova på en rad roliga aktiviteter.

Självständighetsdagsfesten för barn ordnades första gången i fjol Finlands 100-årsjubileum till ära.

- Fjolårets fest var ett av de mest oförglömliga evenemangen som ordnades under jubileumsåret. Därför ville jag att vi ordnar festen igen. Jag önskar att det här blir en tradition, säger statsminister Juha Sipilä.

- I det självständiga Finland kan vi inte betona för mycket den generationsöverskridande rollen.  På självständighetsdagen låter vi tankarna gå tillbaka till historien och de gångna generationernas arbete. Det är en viktig sak. Lika viktigt är det att vi funderar på Finlands framtid och uppmärksammar våra unga generationer, fortsätter statsministern.

Festens tema är läsning och litteratur. Samma dag firas invigningen av det nya centrumbiblioteket Odet. Odet är Helsingfors stads och statsrådets Finland100-projekt.

Festen ordnas i Ständerhuset i Helsingfors tillsammans med Mannerheims Barnskyddsförbund och Barnombudsmannens byrå.                          

Ytterligare information: Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, produktionschef, tfn 0295 160 220, och Mari-Kaisa Brander, kommunikationschef, tfn 040 131 3388, statsrådets kansli

Intervjuförfrågningar till barn:
Maria Gnosspelius, kommunikationschef, tfn 050 325 6126, och ledningens assistent Marja Taipale, tfn 075 324 5541, Mannerheims Barnskyddsförbund

Bilder från fjolårets fest

 
Tillbaka till toppen