Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Sipilä och Estlands premiärminister Ratas deltar i cykelevenemanget Eesti-Soome i Helsingfors

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 3.8.2018 12.16
Pressmeddelande 352/2018

Statsminister Juha Sipilä och Estlands premiärminister Jüri Ratas deltar i cykelevenemanget Eesti-Soome i Helsingfors den 12 augusti. Evenemanget ordnas för att fira Estlands 100 år av självständighet.

I samband med evenemanget diskuterar statsminister Sipilä och premiärminister Ratas dessutom ländernas bilaterala relationer samt aktuella EU-ärenden. Statsminister Sipilä redogör för hur förberedelserna för Finlands kommande EU-ordförandeskap framskrider. Också Estlands erfarenheter av landets EU-ordförandeskap under andra halvan av 2017 behandlas.

Evenemanget omfattar två olika cykelrundor med start och mål i Brunnsparken. Först inleds Eesti 100-motionsturen på 100 kilometer. Den andra Eesti-cykelturen på 24,2 kilometer har inspirerats av Estlands självständighetsdag den 24 februari. Efter cykelturerna samlas deltagarna i mål för att fira jubileumsåret för Estlands självständighet med en god sopplunch och musik.

Statsminister Sipilä och premiärminister Ratas ger startskottet för Eesti 100-motionsturen kl. 10.30. Därefter cyklar ministrarna den 24,2 kilometer långa rundan.

Eesti-Soome-cykelevenemanget ordnas i samarbete mellan statsrådets kansli, Eesti Vabariik 100, Finlands Cykel rf och Cycle Club Helsinki ry. Det kostar inget att delta i evenemanget. Anmälan om deltagande ska göras senast måndagen den 6 augusti. Anmälan är bindande. Deltagarantalet är begränsat och platserna fylls i anmälningsordning.

Mer information om evenemanget och anmälan till evenemanget

Ytterligare information: Anne Sjöholm, kommunikationschef, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen