Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Ministrarna Haavisto och Kiuru diskuterade i Björneborg

Utgivningsdatum 19.6.2019 12.04 | Publicerad på svenska 27.6.2019 kl. 14.17
Ministrarna Haavisto och Kiuru diskuterade i Björneborg

Regeringens biblioteksturné drog igång lördagen den 15 juni, då utrikesminister Pekka Haavisto och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru presenterade regeringsprogrammet i huvudbiblioteket i Björneborg.

Utrikesminister Pekka Haavisto och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru inledde regeringens biblioteksrunda i huvudbiblioteket i Björneborg den 15 juni. Närmare hundra intresserade Satakundabor kom för att lyssna på ministrarna och delta i diskussionen om regeringsprogrammet. Diskussionsmötet direktsändes på utrikesministeriets Twitter-konto.

Diskussionen var livlig och ministrarna fick bland annat svara på frågor om Afrikapolitikens inriktning, utveckling av mentalvårdstjänsterna och svenskundervisningens framtid. Efter att ha diskuterat i en och en halv timme var ministrarna och publiken eniga om att ministrarnas biblioteksturné är ett utmärkt tillfälle att med låg tröskel utbyta tankar om regeringsprogrammet och Finlands framtid. Många björneborgare som var på plats lade regeringsprogrammet till sin läslista efter diskussionen.

Ministrarnas biblioteksbesök kan följas i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Tillbaka till toppen