Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Sverige och Finland bjuds in till Nato

29.6.2022 10.38

Natoländerna har bjudit in Sverige och Finland till försvarsalliansen i toppmöten i Madrid. Medlemsstater ska underteckna anslutningsprotokollet senast tisdagen den 5 juli. Efter det Finland får observatörsstatus i Nato. Det innebär att Finland får delta i Natos möten.

Aktuellt

Glad Pride-vecka!

27.6.2022 12.26

Helsinki Pride-veckan ordnas den 27 juni–3 juli. Evenemangets tema i år är Möten. Pride-veckan kulminerar i den stora paraden och parkfesten i Helsingfors. 

Statsrådet uppmärksammar de sexuella minoriteternas och könsminoriteternas rättigheter genom att flagga med den progressiva Prideflaggan på Senatstorget lördagen den 2 juli.

Helsinki Pride


Finland främjar havsvård på FN:s världshavskonferens

30.6.2022 14.12
ANM KM MM SRK UM
Förenta nationernas världshavskonferens ordnades i Lissabon 27.6–1.7.2022. Under konferensen framförde staterna åtaganden som ska främja uppnåendet av FN:s mål för hållbar utveckling, i synnerhet målet som gäller undervattensliv. Näringsminister Mika Lintilä ledde Finlands delegation vid mötet. Terhi Lehtonen, statssekreterare vid miljöministeriet, och Juhani Damski, kanslichef vid miljöministeriet, deltog också.

Tidpunkterna för ministrarnas ledigheter fastställdes

30.6.2022 14.05
SRK
Den 30 juni fastställde statsrådet tidpunkterna för statsrådsmedlemmarnas ledigheter, som jämställs med semester, sommaren 2022.

Europeiska rådet beslutade att ge Ukraina och Moldavien status som kandidatländer

24.6.2022 2.07
SRK
Statsminister Marin i en media intervju vid Europeiska rådets
Vid Europeiska rådets möte den 23 juni diskuterades Ukrainas, Moldaviens och Georgiens ansökan om att bli medlemmar i EU, stödet till Ukraina, den strategiska diskussionen om Europeiska unionens relationer till dess europeiska partner och västra Balkan.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Statsminister Sanna Marins regering har enats om en plan för de offentliga finanserna för 2023–2026. Regeringen beslutade vid sina ramförhandlingar i dag om omfattande åtgärder som ska stärka säkerheten, skapa framtidsutsikter och bidra till en hållbar tillväxt.

Statens budget 2022

Statens budget 2022

Statsrådet överlämnade regeringens proposition om statsbudgeten för 2022 till riksdagen den 27 september 2021. I budgetpropositionen föreslogs 64,8 miljarder euro i anslag. Inkomsterna i budgeten beräknades uppgå till 57,9 miljarder euro. Budgetpropositionen uppvisade ett underskott på 6,9 miljarder euro.

Riksdagen godkände statsbudgeten för 2022 den 20 december 2021.

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering: "Ett inkluderande och kunnigt Finland – ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle".

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen