Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Coronaviruset

Regeringen har godkänt planen för att avveckla coronarestriktionerna

21.4.2021 9.40
SRK

Vid sina överläggningar den 20 april godkände regeringen planen för att avveckla coronarestriktionerna. Regeringen behandlade responsen som kommit in och gjorde preciseringar i planen utifrån den.

I presskonferensen deltog statsminister Sanna Marin, forsknings- och kulturminister Annika Saarikko, justitieminister Anna-Maja Henriksson, inrikesministeri Maria Ohisalo samt undervisningsminister Jussi Saramo.

Videoupptagning av presskonferensen den 21 April
Regeringens plan för avveckling av coronarestriktionerna | endast på finska
Utlåtanden från organisatione | endast på finska

Regeringens halvtidsöverläggning har börjat

21.4.2021 12.15

Den 21 och 22 april hålls regeringens halvtidsöversyn och förhandlingarna om planen för de offentliga finanserna för 2022–2025. Vid halvtidsöverläggningen fastställer regeringen de centrala riktlinjerna för den återstående regeringsperioden och målen för planen för de offentliga finanserna samt bedömer läget i fråga om genomförandet av regeringsprogrammet.

Vid förhandlingarna behandlar man också färdplanen för hållbarheten. I den beskrivs den sociala, hälsomässiga, ekonomiska och ekologiska hållbarheten samt regeringens mål inför 2030-talet. 

Bilder
Uppföljningen av regeringsprogrammet: planen för genomförandet och lägesöversikten

Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet
Uppfoljning av regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen trädde i kraft fullt ut den 1 januari 2021. På denna sida finns information om bland annat det nya handels- och samarbetsavtalet mellan EU och Storbritannien, utträdesavtalet och de förändringar som brexit innebär för medborgare och företag.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen