Statsrådet och ministerierna Media
Meny

Coronavirus

Antalet coronavirusfall har ökat oroväckande mycket under de senaste veckorna

17.9.2020 10.38

Antalet nya coronavirusfall har ökat i Finland under den senaste veckan. Inom flera sjukvårdsdistrikt har det konstaterats flera inhemska smittokluster och smittkedjor.

Under de senaste två veckorna var incidensen av nya fall 10,2 per 100 000 invånare. Andelen positiva fall av testerna har stigit till 0,5%. 

Videoupptagning av presskonferensen
Rekommendation för medborgare om att använda ansiktsmasker


Budgetpropositionen för 2021 stakar ut en väg ur coronakrisen

16.9.2020 17.25
FM SRK

Regeringen har förbundit sig att trygga finländarnas välfärd och företagens möjligheter att klara coronakrisen med så små mänskliga och ekonomiska skador som möjligt. Regeringens stimulerande proposition om statsbudgeten för 2021 stakar ut en väg ur krisen och fortsätter att utveckla välfärdsstaten på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt.

Videoupptagning av presskonferensen
Ministeriernas pressmeddelanden den 16 september
Bilder | Flickr 


Regeringen fattade ett principbeslut om genomförande av hybridstrategin i gränstrafiken och vid resor

10.9.2020 22.05

Vid sitt sammanträde den 11 september fattade regeringen ett principbeslut om ett nytt koncept för att genomföra hybridstrategin i gränstrafiken och vid resor. Konceptet gör det möjligt att avveckla inreserestriktioner och samtidigt bekämpa coronapandemin vid gränserna.

Regeringen fastställde att som länder och regioner med högre incidens betraktas de vars incidens under de föregående 14 dygnen överstiger 25 coronafall per 100 000 invånare.

I presskonfensen deltog inrikesminister Maria Ohisalo, kommunikationsminister Timo Harakka och näringsminister Mika Lintilä. Också kanslichef Kirsi Pimiä, direktör Mika Salminen, Tuomas Laosmaa från Gränsbevakningsväsendet och strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki från social - och hälsovårdsministeriet var på plats.

Videoupptagning av presskonferensen
Inresebegränsningarna ändras på basis av coronavirusläget | pressmeddelande den 11.9Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen