Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Coronavirus

Oroväckande många nya coronavirusfall i alla sjukvårdsdistrikt - de flesta i huvudstadsregionen

25.11.2020 14.34

Coronavirusläget har försämrats i nästan hela landet, särskilt i huvudstadsregionen och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS). Nya restriktioner och rekommendationer har tagits och ska tas i bruk inte bara i HUS-området, utan också på andra håll i landet.

Statsminister Sanna Marin och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru gick igenom resultaten av regeringens förhandlingar på onsdagen vid en presskonferens i Statsrådsborgen torsdagen den 26 november. Presskonferensen fortsatte med att social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd ger en översikt över det aktuella coronaläget. På plats var kanslichef Kirsi Varhila från social- och hälsovårdsministeriet, direktör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd och överläkare Markku Mäkijärvi från Helsingfors Universitetssjukhus. 

Videoupptagning av presskonferensen den 26.11. I Yle Arenan
Social- och hälsovårdsministeriets anvisningar och rekommendationer för att förhindra spridning av epidemin i Nyland och i andra landskap där det finns risk för samhällsspridning
Frågor som gäller ibruktagandet av beredskapslagen (promemoria) | Statsrådets kansli (på finska)

Ta vara på fem trumfkort mot coronaviruset!

20.11.2020 9.25
SRK

Allas vår gemensamma insats behövs för att coronaläget inte ska förvärras. Vi tar bäst hand om varandra genom att börja med oss själva.

Statsrådets kansli och Institutet för hälsa och välfärd lanserade kampanjen ”Ta hand om andra, börja med dig själv” som gör oss alla uppmärksamma på minnesregler i fem punkter som hjälper oss att förhindra coronavirusets spridning.
 
Kom ihåg dessa fem trumfkort mot coronaviruset: 

  1. Om du får symtom, sök dig till coronavirustest och stanna hemma.
  2. Håll dig på 1–2 meters avstånd från andra.
  3. Tvätta händerna, hosta i armvecket.
  4. Använd munskydd när det inte går att hålla avstånd till andra.
  5. Ladda ner applikationen Coronablinkern.

suomitoimii.fi/5valttia


Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen