Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Valtioneuvosto framsida

Coronaviruset

Ministerarbetsgruppen för samordning av coronaåtgärder föreslår lindrade restriktioner

27.1.2022 22.14

Den 27 januari tog ministerarbetsgruppen för samordning av coronaåtgärder del av en översikt över smittläget och av myndighetsbedömningar av smittlägets utveckling. Ministerarbetsgruppen föreslår ändringar i de begränsningar som gäller restaurangernas verksamhet och lokaler och tillställningar med låg smittorisk.

Videoupptagning av presskonferensen på finska den 27.1.2022 | YouTube

Begränsningarna av användningen av coronapasset förlängs - lindrigare begränsningar för restaurangerna

28.1.2022 15.20
SHM
Statsrådet har förlängt giltighetstiden för den förordning som begränsar förplägnadsrörelsers verksamhet med anledning av coronaepidemin. Begränsningarna av användningen av coronapasset fortsätter till mitten av februari och begränsningarna i fråga om restaurangernas serverings- och öppettider fortsätter till slutet av mars. Dessutom lindras begränsningarna för restauranger som i huvudsak serverar mat.

Gränskontrollen vid de inre gränserna upphör, begränsningarna i trafiken över de yttre gränserna fortsätter till den 14 februari

27.1.2022 13.58
IM
Gränskontrollen vid de inre gränserna, som återinfördes i trafiken mellan Finland och alla Schengenländer i slutet av december, upphör 31.1. Däremot fortsätter begränsningarna i trafiken över de yttre gränserna fram till 14.2. Statsrådet beslutade om begränsningarna vid sitt sammanträde 27.1. Beslutet träder i kraft 1.2.

Statsminister Marin och Spaniens premiärminister Sánchez diskuterade intensifierat samarbete

26.1.2022 17.16
SRK
Statsminister Sanna Marin och Spaniens premiärminister Pedro Sánchez träffades i Madrid onsdagen den 26 januari. Ministrarna diskuterade möjligheterna att intensifiera samarbetet inom ramen för de ekonomiska relationerna mellan sina länder och i flera EU-ärenden. Ett annat centralt tema var säkerhetsläget i Europa.

Partistöden för 2022 har beviljats

27.1.2022 14.39
SRK
Riksdagsledamöter i riksdagen.
Torsdagen den 27 januari beviljade statsrådet partistöd för perioden 1.1–31.12.2022. Ålands andel inberäknat uppgår understöden till 35 635 000 euro.

Den preliminära utredningen talar för att inleda ett försök med regional studielånskompensation

27.1.2022 9.59
UKM
Syftet med den preliminära utredningen, som utfördes vid Region- och kommunforskningscentralen Spatia i anslutning till Östra Finlands universitet, är att producera information till stöd för beslutsfattandet för ett försök med studielånskompensation enligt den norska modellen eller motsvarande regional studielånskompensation. Den preliminära utredningen överlämnades till forsknings- och kulturministern den 27 januari 2022.

Se även

Statens budget 2022

Statens budget 2022

Statsrådet har överlämnat regeringens proposition om statsbudgeten för 2022 till riksdagen. 

I budgetpropositionen föreslås anslag på 64,8 miljarder euro. Inkomsterna beräknas uppgå till 57,9 miljarder euro. Budgetpropositionen har ett underskott på 6,9 miljarder euro.

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Finlands EU-politik

Finlands EU-politik

Den grundläggande riktlinjen för Finlands EU-politik är att utveckla Europeiska unionen och stärka tillväxten, stabiliteten och säkerheten i Europa. Finland är en aktiv, pragmatisk och lösningsinriktad medlemsstat.

 

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen