Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Coronaviruset

Coronavirusfallen fortsätter att öka, intensivvården belastad

2.12.2021 11.34

Antalet nya coronavirusfall i Finland fortsätter att öka. Vecka 47 konstaterades över 8 000 nya coronafall. Det är över 500 fler fall än under föregående vecka. Under de två senaste veckorna (15–28.11) rapporterades 279 nya smittfall i Finland per hundratusen invånare. 

Videoupptagning av presskonferensen den 2.12. | Yle Arenan

Sveriges statsminister besöker Helsingfors

3.12.2021 15.44
SRK
Sveriges statsminister Magdalena Andersson besöker Finland onsdagen den 8 december på inbjudan av statsminister Sanna Marin. Under sitt besök träffar statsminister Andersson också republikens president Sauli Niinistö.

Digitaliseringen och förändringarna i arbetslivet ställer nya krav också på integrationsåtgärderna – de nordiska länderna delar med sig av god praxis vid ministermöte 

7.12.2021 10.07
ANM
Barn i olika färg framför datorer.
Digitaliseringen, de nya arbetsformerna, de ökade kompetenskraven och förändringarna i befolkningsstrukturen kräver ännu bättre integrationspolitik. De nordiska ministrarna med ansvar för integration diskuterar integration vid ett virtuellt möte som Finland ordnar som ordförande för Nordiska ministerrådet.

Webbplatsen SpaceFinland samlar de mest intressanta rymdnyheterna i Finland

7.12.2021 14.27
ANM
Avaruudesta otettu kuva, jossa näkyy maapallo
Rymden är en växande bransch där Finland vill delta aktivt. I fortsättningen kommer de mest intressanta rymdnyheterna om forsknings- och företagsverksamhet samt om Finlands rymdförvaltning och internationella samarbete att finnas samlade på en ny webbplats.

Statsminister Marins andra coronatest negativt

6.12.2021 21.08
SRK
Resultatet av det coronatest som statsminister Sanna Marin tog måndagen den 6 december är negativt. Statsministern arbetar inte längre på distans från och med tisdagen den 7 december.

Föredragning för republikens president 3.12.2021
Republikens president förlänade 62 titlar

3.12.2021 11.52
SRK

Republikens president förlänade 62 titlar fredagen den 3 december. Presidenten förlänade verkställande direktören Lasse Aho titeln bergsråd. Artisten Eino Grön förlänades titeln kulturråd.

Titlar som förlänats av republikens president den 3 december 2021
Beslutsmaterialet från presidentföredragningen


Se även

Statens budget 2022

Statens budget 2022

Statsrådet har överlämnat regeringens proposition om statsbudgeten för 2022 till riksdagen. 

I budgetpropositionen föreslås anslag på 64,8 miljarder euro. Inkomsterna beräknas uppgå till 57,9 miljarder euro. Budgetpropositionen har ett underskott på 6,9 miljarder euro.

Budgeten 2022

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen