Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Coronaviruset
Den 26 juli blir det möjligt att resa in i Finland mot uppvisande av intyg om en komplett vaccinationsserie

22.7.2021 14.39

Från och med måndagen den 26 juli 2021 får personer resa till Finland från vilket land som helst om de visar upp ett intyg om att de har fått en covid-19-vaccinationsserie. En lista över godkända vaccinpreparat finns på Institutet för hälsa och välfärds (THL:s) webbplats. Dessutom är det tillåtet för passagerare på kryssningsfartyg som anländer från en EU- eller Schengenstat att stiga i land. Ett intyg över genomgången covid-19-sjukdom inom de sex se senaste månaderna är en godtagbar grund för inresa endast för medborgare i en EU- eller Schengenstat eller personer bosatta i en EU- eller Schengenstat.

Reserestriktioner för personer som reser till och från Finland
Uppdateringar i förteckningen över lågriskländerSöker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet
Uppfoljning av regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen trädde i kraft fullt ut den 1 januari 2021. På denna sida finns information om bland annat det nya handels- och samarbetsavtalet mellan EU och Storbritannien, utträdesavtalet och de förändringar som brexit innebär för medborgare och företag.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen