Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.

Regeringen förhandlar om budgeten för 2020

16.9.2019 15.55
Regeringen förhandlar om budgeten för 2020

Regeringen samlas på tisdag till Ständerhuset för att förhandla om nästa års budget. Förhandlingarna börjar kl. 10. Regeringspartiernas ordförande är tillgängliga för uttalanden till medierna före det ca kl. 9.30. Vi förmedlar ordförandenas kommentarer inför förhandlingsdagen direkt på Twitter och Periscope.

Webbplatsen Budgeten 2020
Bekanta dig med budgeten 2019 (på finska)

Se mer...

Se även

Biblioteksrunda

Biblioteksrunda

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna. Diskussionsmötena ordnas på bibliotek.

Kalender

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

vnk.fi/information-om-brexit

Regeringsbildningen

Regeringsbildningen

En video på två minuter visar hur regeringsbildningsprocessen framskrider steg för steg, från riksdagshuset till Statsrådsborgen. Informationen finns också i skriftlig form.

Video
Mer information om utnämning och konstituering av statsrådet


 

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 6 juni 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 75:e regering, som leds av statsminister Antti Rinne. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Rinnes regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Rinnes regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917