Statsrådet och ministerierna Media
Hoppa till innehåll

Coronavirus

Temporära ändringar i lagen om grundläggande utbildning, lagen om yrkesutbildning och högskolelagen på grund av coronavirusläget

4.6.2020 9.35
UKM

Statsrådet överlämnade en proposition med förslag till temporär ändring av lagen om grundläggande utbildning till riksdagen. Enligt propositionen kan man inom den grundläggande utbildningen lokalt övergå till exceptionella undervisningsarrangemang, om situationen med coronavirussjukdomen covid-19 under höstterminen 2020 kräver det.

Undervisningsminister Li Andersson och forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen presenterade förslaget till lagändring direkt efter statsrådets sammanträde.

Videoupptagning av presskonferensen | YouTube
Bilder från presskonferensen | Flickr

 


Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen