Hoppa till innehåll

Coronavirus

Regeringens presskonferens om skyddsutrustningen

1.4.2020 13.00

Regeringen höll en presskonferens om coronavirussituationen med fokus på skyddsutrustning.

I presskonferensen deltog statsminister Sanna Marin, social- och hälsovårdminister Aino-Kaisa Pekonen, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru, statsrådets säkerhetsdirektör Ahti Kurvinen och statssekreterare Mikko Koskinen.

Presentationsmaterialet
Videoupptagning av presskonferensen | vn.fi/live
Bilder från presskonferensen | FlickrPresskonferens 30.3.
Regeringen fortsätter att vidta åtgärder med anledning av undantagsförhållanden fram till den 13 maj

30.3.2020 16.23

Regeringen beslutade att förlänga de begränsningsåtgärder som tidigare införts för att bromsa spridningen av coronaviruset och skydda riskgrupperna fram till den 13 maj 2020. 

I presskonferensen deltog statsminister Sanna Marin, finansminister Katri Kulmuni, undervisningsminister Li Andersson, inrikesminister Maria Ohisalo och justitieminister Anna-Maja Henriksson

Videoupptagning av presskonferensen | vn.fi/live 
Bilder från presskonferensen | Flickr


Begränsningarna i rörelsefrihet i Nyland börjar gälla den 28.3

28.3.2020 10.40

Statsrådet överlämnade den 27 mars till riksdagen två förordningar genom vilka de begränsningar av rörelsefriheten som fastställs i beredskapslagen ska införas och tillämpas. Begränsningarna som rör resor till och från landskapet Nyland träder i kraft den 28 mars och gäller fram till den 19 april 2020.

När begränsningarna har trätt i kraft ska invånarna i Nyland hålla sig inom landskapets område. Invånarna i de övriga landskapen kan inte resa till Nyland. Var och en har dock rätt att återvända till sin hemort eller bostadsort. Fritidsresor är förbjudna.

Information och anvisningar om begränsningarna i rörelsefriheten
Regeringens lägesrapport 26.3
Situationen för de finländare som befinner sig utomlands och detaljerna kring återresan till Finland

26.3.2020 9.30

Regeringen höll ett informationsmöte om coronavirussituationen torsdagen den 26 mars. Vid informationsmötet behandlades situationen för de finländare som befinner sig utomlands och detaljerna kring återresan till Finland. I informationsmötet deltog utrikesminister Pekka Haavisto.

Videoupptagning av informationsmötet 
Presentationsmaterialet 
Bilder om presskonferens  


Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917