Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.


Sanna Marins regering har utnämnts

10.12.2019 15.34
Sanna Marins regering har utnämnts

Republikens president utnämnde Finlands 76:e regering tisdagen den 10 december 2019. Samtidigt befriade presidenten ministrarna i Antti Rinnes regering från medlemskap i statsrådet.I den nya regeringen, som leds av statsminister Sanna Marin, finns sammanlagt 19 ministrar. Socialdemokraterna har sju ministrar, Centern fem, De gröna tre, Vänsterförbundet två och Svenska folkpartiet två.

Videoupptagning av den nya regeringens presskonferens
Statsrådets bilder på Flickr

Regeringsprogrammet för Marins regering
Ministrarna i Marins regering

Statsminister Sanna Marins tal till republikens president 10.12.2019
Statsminister Antti Rinnes tal till republikens president 10.12.2019


Över 500 barn firade Finlands självständighet på Ständerhuset

5.12.2019 16.17
SRK
Över 500 barn firade Finlands självständighet på Ständerhuset

Stämningen var uppsluppen då 522 barn samlades till Ständerhuset i Helsingfors för att fira Finlands självständighet i dag den 5 december 2019. Statsminister Antti Rinne stod värd för dagens självständighetsfest under temat ”Finland i världen och världen i Finland”.

Statsminister Rinnes tal till barn
Bilder från festen

Videoupptagning av barnens ankomst till festen


Se mer...

Se även

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Antti Rinnes regering 6.6.2019

Regeringsprogrammet

Regeringens kommunikationsstrategi

 

Budgeten 2020

Budgeten 2020

Budgetpropositionen för 2020 framlagd av statsminister Antti Rinnes regering bygger ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle och ökar kunnandet och delaktigheten i hela Finland.

Budgeten 2020

 

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

vnk.fi/information-om-brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917