Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Coronavirus

Regeringen drog upp riktlinjer för komplettering av handlingsplanen för hybridstrategin

25.1.2021 16.15

Vid sin överläggning den 25 januari drog regeringen upp riktlinjer för komplettering av handlingsplanen för hybridstrategin. Statsrådet fattar ett principbeslut i frågan den 26 januari.

Handlingsplanen för hybridstrategin kompletteras med tre nya åtgärdshelheter som syftar till att förhindra att coronaepidemin accelererar på nytt och i synnerhet att den mer smittsamma virusvarianten sprids i Finland.

Videoupptagning om presskonferensen den 25.1 | Yotube
Bilder den 25.1 | Flickr

Regeringen beslutade om skärpningar i villkoren för gränstrafiken

22.1.2021 21.00

Regeringen fattade vid ett extra statsrådssammanträde den 22 januari beslut om att restriktionerna för gränstrafiken och testnings- och karantänrekommendationerna skärps. Syftet med dessa åtgärder är att förhindra att coronaepidemin accelererar på nytt och att den nya virusvarianten sprids i Finland. En spridning av den nya virusvarianten kan leda till att epidemin accelererar.

Efter förhandlingarna höll regeringen en presskonferens i Statsrådsborgen. 

Videoupptagning av presskonferensen 22 january I Youtube 
Bilder från förhandlingarna och presskonferensen | FlickrTa vara på fem trumfkort mot coronaviruset!

20.11.2020 9.25
SRK

Allas vår gemensamma insats behövs för att coronaläget inte ska förvärras. Vi tar bäst hand om varandra genom att börja med oss själva.

Statsrådets kansli och Institutet för hälsa och välfärd lanserade kampanjen ”Ta hand om andra, börja med dig själv” som gör oss alla uppmärksamma på minnesregler i fem punkter som hjälper oss att förhindra coronavirusets spridning.
 
Kom ihåg dessa fem trumfkort mot coronaviruset: 

  1. Om du får symtom, sök dig till coronavirustest och stanna hemma.
  2. Håll dig på 1–2 meters avstånd från andra.
  3. Tvätta händerna, hosta i armvecket.
  4. Använd munskydd när det inte går att hålla avstånd till andra.
  5. Ladda ner applikationen Coronablinkern.

suomitoimii.fi/5valttia


Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen trädde i kraft fullt ut den 1 januari 2021. På denna sida finns information om bland annat det nya handels- och samarbetsavtalet mellan EU och Storbritannien, utträdesavtalet och de förändringar som brexit innebär för medborgare och företag.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen