Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header

Coronavirus

Tillsammans kan vi agera ansvarsfullt

1.7.2020 11.30

För att förhindra en ny upptrappning av coronavirusepidemin, kom ihåg att tvätta händerna ofta och noggrant, hosta i armvecket eller i en näsduk och hålla tillräckligt avstånd till andra. Om du misstänker smitta, testa dig för coronavirus. Kom också ihåg att ta hänsyn till dem som tillhör riskgrupper.

Smitta och skydd mot coronaviruset – thl.fi

 
Tyskland tar över ordförandeskapet i Europeiska unionens råd

1.7.2020 13.08
SRK
Tyskland EU ordförandeskapet logo

Tyskland innehar det roterande ordförandeskapet i Europeiska unionens råd under följande halvårsperiod 1.7–31.12.2020. Mottot för det tyska ordförandeskapet är ”Together for Europe’s recovery”, och fokus kommer att ligga på hanteringen av följderna av coronapandemin och på den ekonomiska återhämtningen i Europa.

Därtill fokuserar ordförandeskapet på färdigställandet av unionens nästa budgetram, förhandlingarna om den framtida relationen mellan EU och Storbritannien och främjandet av ett nytt grönare, mer digitalt och globalt sett inflytelserikare Europa.

Webbplatsen för det tyska ordförandeskapet
Rådets 18-månadersprogram
Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen