Statsrådet och ministerierna Media
Hoppa till innehåll

Information och råd om coronaviruset

Helheten av statsrådets information och råd om coronaviruset innehåller bland annat regeringens riktlinjer och beslut, gällande begränsningar och rekommendationer, frågor och svar, information om statsrådets ledningsarbete under undantagsförhållanden samt ministeriernas aktualitetsmaterial om coronaviruset. 

Material finns på finska och svenska och i huvudsak också på engelska. En del av regeringens pressmeddelanden har dessutom översatts till samiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska. Regeringens presskonferenser har tolkats till finskt teckenspråk.


Regeringen fattade beslut om den fjärde tilläggsbudgetpropositionen för 2020

2.6.2020 19.50

Coronakrisen har haft en betydande inverkan på människors försörjning och vardag, företagens verksamhetsförutsättningar och den finländska samhällsekonomins utveckling. Den fjärde tilläggsbudgetpropositionen för 2020 är ett led i åtgärderna för återhämtning efter coronavirusepidemin.

Med tilläggsbudgetpropositionen bidrar regeringen till en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar återhämtning efter krisen. Genom tilläggsbudgetpropositionen inleds en åtgärdshelhet på sammanlagt 5,5 miljarder euro som ska stödja den ekonomiska återhämtningen.

I presskonferensen deltog statsminister Sanna Marin, finansminister Katri Kulmuni, inrikesminister Maria Ohisalo, undervisningsminister Li Andersson och justitieminister Anna-Maja Henriksson

Ministeriernas pressmeddelanden
Videoupptagning av presskonferensen | YouTube
Bilder från presskonferensen | Flickr


Den exit- och återuppbyggnadsarbetsgrupp som leds av finansministeriets kanslichef Martti Hetemäki överlämnade den andra delen av sin rapport till regeringen.

1.6.2020 16.12

Den exit- och återuppbyggnadsarbetsgrupp som leds av finansministeriets kanslichef Martti Hetemäki överlämnade den andra delen av sin rapport till regeringen måndagen den 1 juni.
I presskonfrensser deltog kanslichef Martti Hetemäki och kanslichef Kirsi Varhila. 

Presentationsmaterialet
Videoupptagning av presskonferensen | YouTube
Bilder från presskonferensen | Flickr

 


Regeringens presskonferenser

Epidemisituationen och anvisningar

  • THL.fi
  • omaolo.fi

Söker du information på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska.

Flerspråkigt material

Se även

Tillbaka till toppen