Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Information och råd om coronaviruset

Helheten av statsrådets information och råd om coronaviruset innehåller bland annat regeringens riktlinjer och beslut, gällande begränsningar och rekommendationer, frågor och svar, information om statsrådets ledningsarbete under undantagsförhållanden samt ministeriernas aktualitetsmaterial om coronaviruset. 

Material finns på finska och svenska och i huvudsak också på engelska. En del av regeringens pressmeddelanden har dessutom översatts till samiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska. Regeringens presskonferenser har tolkats till finskt teckenspråk.


Epidemiläget har försämrats betydligt i hela landet på kort tid

3.12.2020 9.00

Coronaepidemiläget i Finland har försämrats snabbt. Under de senaste två veckorna har smittfallen och incidensen ökat kraftigt nästan överallt i landet. Läget kräver att vi reagerar snabbt och proaktivt.

Videoupptagning av presskonferensen den 3.12


Oroväckande många nya coronavirusfall i alla sjukvårdsdistrikt - de flesta i huvudstadsregionen

25.11.2020 14.34

Coronavirusläget har försämrats i nästan hela landet, särskilt i huvudstadsregionen och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS). Nya restriktioner och rekommendationer har tagits och ska tas i bruk inte bara i HUS-området, utan också på andra håll i landet.

Statsminister Sanna Marin och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru gick igenom resultaten av regeringens förhandlingar på onsdagen vid en presskonferens i Statsrådsborgen torsdagen den 26 november. Presskonferensen fortsatte med att social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd ger en översikt över det aktuella coronaläget. På plats var kanslichef Kirsi Varhila från social- och hälsovårdsministeriet, direktör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd och överläkare Markku Mäkijärvi från Helsingfors Universitetssjukhus. 

Videoupptagning av presskonferensen den 26.11. I Yle Arenan
Social- och hälsovårdsministeriets anvisningar och rekommendationer för att förhindra spridning av epidemin i Nyland och i andra landskap där det finns risk för samhällsspridning
Frågor som gäller ibruktagandet av beredskapslagen (promemoria) | Statsrådets kansli (på finska)


Regeringens presskonferenser

Epidemisituationen och anvisningar

Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Tillbaka till toppen