Statsrådet och ministerierna Media
Meny

Information och råd om coronaviruset

Helheten av statsrådets information och råd om coronaviruset innehåller bland annat regeringens riktlinjer och beslut, gällande begränsningar och rekommendationer, frågor och svar, information om statsrådets ledningsarbete under undantagsförhållanden samt ministeriernas aktualitetsmaterial om coronaviruset. 

Material finns på finska och svenska och i huvudsak också på engelska. En del av regeringens pressmeddelanden har dessutom översatts till samiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska. Regeringens presskonferenser har tolkats till finskt teckenspråk.


Regeringen återinför inreserestriktioner i fråga om tre länder

6.8.2020 13.27

Statsrådet beslutade vid sitt sammanträde den 6 augusti att återinföra gränskontroll vid de inre gränserna mellan Finland och Nederländerna samt Finland och Belgien. Dessutom återinförs begränsningar i trafiken över de yttre gränserna i fråga om resor från Andorra till Finland. 

Begränsningar under coronavirusepidemin


Antalet fall av coronavirussmitta har ökat något

5.8.2020 17.23

Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd regjorde idag smittläget och den epidemiologiska bedömningen av coronavirusläget.

Antalet nya fall av coronavirussmitta är fortfarande lågt på riksnivå trots att smittfallen ökade något under juli. 

Presentationsmaterialet
Antalet fall av coronavirussmitta har ökat något I Pressmeddelande
Videoupptagning av presskonferensen | YouTube


Regeringens presskonferenser

Epidemisituationen och anvisningar

Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Tillbaka till toppen