Aktualitetsmaterial om coronavirussituationen

Regeringens presskonferenser

Epidemiläget har försämrats betydligt i hela landet på kort tid

3.12.2020 9.00

Coronaepidemiläget i Finland har försämrats snabbt. Under de senaste två veckorna har smittfallen och incidensen ökat kraftigt nästan överallt i landet. Läget kräver att vi reagerar snabbt och proaktivt.

Videoupptagning av presskonferensen den 3.12


Oroväckande många nya coronavirusfall i alla sjukvårdsdistrikt - de flesta i huvudstadsregionen

25.11.2020 14.34

Coronavirusläget har försämrats i nästan hela landet, särskilt i huvudstadsregionen och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS). Nya restriktioner och rekommendationer har tagits och ska tas i bruk inte bara i HUS-området, utan också på andra håll i landet.

Statsminister Sanna Marin och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru gick igenom resultaten av regeringens förhandlingar på onsdagen vid en presskonferens i Statsrådsborgen torsdagen den 26 november. Presskonferensen fortsatte med att social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd ger en översikt över det aktuella coronaläget. På plats var kanslichef Kirsi Varhila från social- och hälsovårdsministeriet, direktör Mika Salminen från Institutet för hälsa och välfärd och överläkare Markku Mäkijärvi från Helsingfors Universitetssjukhus. 

Videoupptagning av presskonferensen den 26.11. I Yle Arenan
Social- och hälsovårdsministeriets anvisningar och rekommendationer för att förhindra spridning av epidemin i Nyland och i andra landskap där det finns risk för samhällsspridning
Frågor som gäller ibruktagandet av beredskapslagen (promemoria) | Statsrådets kansli (på finska)