Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Information och råd om coronaviruset

Helheten av statsrådets information och råd om coronaviruset innehåller bland annat regeringens riktlinjer och beslut, gällande begränsningar och rekommendationer, frågor och svar, information om statsrådets ledningsarbete under undantagsförhållanden samt ministeriernas aktualitetsmaterial om coronaviruset. 

Material finns på finska och svenska och i huvudsak också på engelska. En del av regeringens pressmeddelanden har dessutom översatts till samiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska. Regeringens presskonferenser har tolkats till finskt teckenspråk.


Regeringen fastställde riksomfattande och regionala rekommendationer för att förhindra spridningen av coronaepidemin

15.10.2020 14.30

Vid sin överläggning i dag den 15 oktober drog regeringen upp riktlinjer för såväl riksomfattande som regionala rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Rekommendationerna tar hänsyn till den epidemiologiska lägesbedömningen. Regeringen ska fatta ett principbeslut om rekommendationerna vid statsrådets allmänna sammanträde nästa vecka.

I presskonferensen deltog forsknings- och kulturminister Annika Saarikko, undervisningsminister Li Andersson, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru ja kommunminister  Sirpa Paatero.

Videoupptagning av presskonferensen
Lägesrapport av covid-19-epidemin 15.10.2020 (på finska)
Bilder | Flickr


Antalet nya covid-19-fall har ökat tydligt i nästan hela landet

8.10.2020 10.02

Antalet nya COVID-19-fall i Finland har ökat betydligt varje vecka under de senaste månaderna. Incidensen ökar kraftigt och andelen positiva prov av de testade har fortsatt att öka. I över hälften av de nya sjukdomsfallen förblir smittkällan oklar. 

Videoupptagning av presskonferensen


Regeringens presskonferenser

Epidemisituationen och anvisningar

Regeringens pressmeddelanden

Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Tillbaka till toppen