Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Kapslade applikationer

Regeringen fattade ett principbeslut om genomförande av hybridstrategin i gränstrafiken och vid resor

10.9.2020 22.05

Vid sitt sammanträde den 11 september fattade regeringen ett principbeslut om ett nytt koncept för att genomföra hybridstrategin i gränstrafiken och vid resor. Konceptet gör det möjligt att avveckla inreserestriktioner och samtidigt bekämpa coronapandemin vid gränserna.

Regeringen fastställde att som länder och regioner med högre incidens betraktas de vars incidens under de föregående 14 dygnen överstiger 25 coronafall per 100 000 invånare.

I presskonfensen deltog inrikesminister Maria Ohisalo, kommunikationsminister Timo Harakka och näringsminister Mika Lintilä. Också kanslichef Kirsi Pimiä, direktör Mika Salminen, Tuomas Laosmaa från Gränsbevakningsväsendet och strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki från social - och hälsovårdsministeriet var på plats.

Videoupptagning av presskonferensen
Inresebegränsningarna ändras på basis av coronavirusläget | pressmeddelande den 11.9


Coronavirusläget 2.4
Undantagsarrangemangen inom småbarnspedagogiken och undervisningen

2.4.2020 12.00

Regeringen gav en översikt över coronavirusläget torsdagen den 2 april. Temat var förlängning av begränsningarna inom undervisnings- och kulturministeriets förvaltningsområde fram till den 13 maj.

Undervisningsminister Li Andersson och forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen redogjorde för läget.

Bilder från presskonferensen | Flickr
Videoupptagning av presskonferensen | YouTube


FinnishGovernment Flickr

 

Flickr-kuva

Flickr-kontot FinnishGoverment publiceras de senaste nyhetsbilderna. Statsrådets bildbank innehåller personporträtt av ministrar och tjänstemän samt bilder av statsrådets lokaler.

Verkkolähetykset-upotus

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Tapahtumat – nostot automaattinen suppeat tiedot

Innehållspublicerare

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen