Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Koronatartuntojen määrä on noussut jyrkästi viime viikkoina. Myös tautiin menehtyneiden määrä ja sairaalahoidon tarve ovat kasvaneet selvästi. Taudin ilmaantuvuus on erittäin korkea niillä, joilla ei ole riittävää rokotussuojaa. Myös rokotettujen ilmaantuvuus nousee, kun virusta kiertää väestössä runsaasti.

Olennaista on rokotekattavuuden kasvattaminen ja -suojan vahvistaminen. Lisäksi tarvitsemme rajoituksia, joilla tartuntoja voidaan estää.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen.

Viimeisimmät

Koronavirustapausten määrä edelleen kasvussa, tehohoito kuormittunut

2.12.2021 11.34

Uusien koronavirustapausten määrä Suomessa nousee edelleen. Viikolla 47 todettiin yli 8 000 uutta koronatapausta. Määrä on yli 500 enemmän kuin edeltävällä viikolla 46. Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (15.–28.11.) uusia koronatartuntoja oli Suomessa 279 sataatuhatta asukasta kohden. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 2.12. | YouTube


Hallitus käsitteli koronatilannetta ja linjasi uusista toimista

30.11.2021 21.25

Hallitus käsitteli tiistaina 30. marraskuuta neuvottelussaan koronatilannetta. Esillä olivat omikron-virusmuunnos sekä Suomen tauti- ja rokotustilanne. Hallitus totesi, että useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia. Lisäksi hallitus linjasi, että valtakunnallinen etätyösuositus otetaan käyttöön. 


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset