Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Hallitus linjasi siirtymisestä välittömästi koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi, hallitus valmis ottamaan poikkeusolot käyttöön

24.2.2021 23.12

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta.

Yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle suositellaan käyttöön samoja toimia. 

Tiedotustilaisuuteen 25. helmikuuta osallistuivat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo, opetusministeri Jussi Saramo ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Tiedote valtioneuvoston periaatepäätöksestä | STM 25.2.
Pandemian vaiheet ja torjuntatoimien tasot | valtioneuvosto.fi
Graafinen esitys hallituksen linjauksista
Tiedotustilaisuuden tallenne 25.2. | Youtube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 25.2. | Flickr


Tartuntatautilakiin muutoksia

19.2.2021 16.05

Hallitus on perjantaina 19. helmikuuta antanut eduskunnalle esityksen tartuntatautilain kahden pykälän muutoksista. Lakiehdotuksessa täsmennettäisiin aluehallintoviraston mahdollisuutta määrätä pakollinen terveystarkastus, johon voisi sisältyä esimerkiksi koronatesti. Lisäksi kunnan ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille tulisi oikeus tehdä yksittäistä henkilöä koskeva päätös pakollisesta terveystarkastuksesta.

Tasavallan presidentin perjantaina 19. helmikuuta vahvistaman tartuntatautilain muutos vahvistaa paikallisten ja alueellisten viranomaisten mahdollisuuksia tehdä ennakoivia ja nopeita toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. 

Tiedotustilaisuuden 19.2. tallenne
Tartuntatautilain muutos on vahvistettu | STM:n tiedote
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr


Hallituksen tiedotustilaisuudet