Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista

23.10.2020 15.04

Valtioneuvoston perjantaina 23. lokakuuta tekemä periaatepäätös sisältää valtakunnalliset ja alueelliset suositukset, joilla tuetaan alueellisia toimia epidemian leviämisen estämiseksi. Suositukset perustuvat hallituksen 15.10. tekemiin linjauksiin. 

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö suosittelevat sekä julkiselle että yksityiselle sektorille etätyötä.

Aluehallintovirastot voivat asettaa lisävaatimuksia asiakasmäärille ja -paikoille sekä tilajärjestelyille.  Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä sisätiloissa voidaan rajata.

Kiihtymisvaiheessa kunnat ja kuntayhtymät voivat suositella sisätiloissa järjestettävän aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämistä tai järjestämistä etänä tilanteissa, joissa lähikontakteja ja pisaratartunnan riskiä ei voida välttää. 

Periaatepäätös
OKM:n ja THL:n suositus sisätiloissa järjestettävästä liikunta- ja kulttuuritoiminnasta 23.10.
Kuvia hallituksen neuvottelusta


Koronavirustartuntojen määrän kasvu tasaantunut

22.10.2020 11.22

Uusien koronavirustartuntojen määrä on Suomessa noussut merkittävästi kuukauden ajan, mutta viimeisimmän viikon aikana nousu näyttää loiventuneen. Edelliseen viikkoon verrattuna myös positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä on laskenut.

Osalla alueista tartuntojen jäljitystyön viiveitä on saatu lyhenemään. Uusien tartuntojen tartunnanlähde on kuitenkin valtakunnallisesti edelleen epäselvä noin puolessa tartunnoista.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsauksessa torstaina 22. lokakuuta olivat mukana kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä sekä ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä.

Tiedotustilaisuuden tallenne


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

Suomi toimii -logo

Hallituksen päätökset

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä

Monikieliset aineistot

Tutustu myös