Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Suomen koronatilanne on talven aikana heikentynyt nopeasti helposti tarttuvan omikronmuunnoksen takia. Sairaalahoidon tarve ja terveydenhuollon kuormitus ovat kasvaneet merkittävästi.

Koronarokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta. Olennaista on yhä rokotekattavuuden kasvattaminen ja -suojan vahvistaminen. Lisäksi tarvitsemme rajoituksia ja suosituksia, jotta sairaalakuormitusta voidaan hillitä ja jotta saadaan aikaa kolmansien rokotusannosten antamiselle.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen.

Viimeisimmät

Suomessa viikossa 55 500 uutta koronavirustapausta, erikoissairaanhoidon kuormitus pysynyt korkeana, kolmannet rokotukset kasvussa

19.1.2022 16.27

Suomessa todettiin viikon 2 aikana arviolta lähes 55 500 uutta koronavirustapausta, kun edellisen viikon aikana todettiin arviolta yli 57 400 uutta koronavirustapausta.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastohoidon kuormitus jatkuu suurena. Myös perusterveydenhuollon vuodeosastokuormitus kasvaa nopeasti. Rokotteet suojaavat hyvin vakavalta koronasairaudelta, ja kolmansien rokoteannosten ottaminen on erityisen tärkeää 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille.

Tiedotustilaisuuden tallenne 20.1. | Youtube


Hallitus neuvotteli koronastrategian päivittämisestä, rajoitusten jatkosta ja koronapassista

18.1.2022 18.15

Hallitus kävi tiistaina 18. tammikuuta laajan keskustelun koronastrategian päivittämistarpeista nopeasti leviävän omikronmuunnoksen muuttamassa epidemiatilanteessa. Käsittelyn pohjana olivat hallituksen saamat asiantuntija-arviot tautitilanteesta ja sairaanhoidon kuormituksen kehittymisestä lähiviikkoina sekä näkemykset nykyisen koronastrategian muutostarpeista.

THL:n lausunto: epidemiologinen tilanne ja toimintastrategian mahdolliset muutostarpeet 17.1.2022
THL:n tilannekatsaus pandemiatilanteesta 18.1.2022
STM:n ja THL:n tilannekatsaus koronavirustilanteesta 18.1.2022


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset