Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Koronavirusrajoitusten tilanne muuttuu 1.8. alkaen

31.7.2020 13.55

Koronaviruksesta johtuvia rajoituksia puretaan suunnitellusti 1.8.2020. Hallitus ja viranomaiset seuraavat tiivisti tilannetta ja tekevät tarvittaessa uusia päätöksiä.

Pääministeri Sanna Marinin twitterketju
Aluehallintoviraston tiedote kokoontumisrajoituksista
Suositus etätyöstä kohti olosuhteiden normalisoitumista 
STM:n tiedote tartuntatilanteesta


Uusien koronavirustartuntojen määrä pysynyt Suomessa lähes ennallaan

30.7.2020 16.05

Koronavirusepidemiatilanne on Suomessa edelleen vakaa. Viimeisen seurantaviikon aikana (20.-26.7.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 51 uutta tapausta. Tapausten viikoittainen määrä on hieman noussut ja on nyt samalla tasolla kuin kesäkuun lopussa.

Koronaviruksen seuranta (THL)


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä.

Monikieliset aineistot

Tutustu myös