Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Hyppää sisältöön

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Selvitys kasvosuojusten käytöstä koronavirustartuntojen ehkäisemisessä: laajaa vaihtelua maakohtaisissa linjauksissa ja vähän tutkimustietoa

29.5.2020 13.50

Sosiaali- ja terveysministeriö on valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti laatinut selvityksen väestön kasvosuojusten käytöstä koronavirustartuntojen ehkäisemisessä. Selvitys on julkaistu ja toimitettu valtioneuvostolle.

Tilaisuudessa olivat paikalla STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, emeritaprofessori Marjukka Mäkelä ja STM:n johtaja Pasi Pohjola

Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr


Korona-tilannekatsaus 28.5.
Koronavirusepidemian hidastuminen jatkuu

28.5.2020 11.30

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina 28. toukokuuta tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta, sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota.

Tilannekatsauksessa olivat mukana STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sekä THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen.

Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

  • THL.fi
  • omaolo.fi

Etsitkö tietoa muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. 

Monikieliset aineistot

Tutustu myös