Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Koronarokotukset ovat edenneet Suomessa hyvää vauhtia, mikä parantaa näkymiä. Samaan aikaan koronatapausten määrä on kuitenkin suuri, koska ihmisten välinen kanssakäyminen on lisääntynyt ja liikkeellä on herkästi tarttuvia virusmuunnoksia.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen, kun vuorosi tulee.

Viimeisimmät

Koronapassi voidaan ottaa käyttöön, maahantulosäännösten voimassaoloa jatketaan

15.10.2021 19.51

EU:n digitaalinen koronatodistus otetaan kansallisesti käyttöön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koronapassi voidaan ottaa Suomessa käyttöön tilanteissa ja tiloissa, joihin kohdistuu rajoituksia. Lisäksi jatketaan tartuntatautilain väliaikaisesti voimassa olevia säännöksiä, jotka ehkäisevät ulkomaista alkuperää olevien koronavirustartuntojen leviämistä Suomeen.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti tiedotustilaisuuden koronapassista ja maahantulosäännöksistä perjantaina 15. lokakuuta.

Tilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen.

Tiedotustilaisuuden tallenne 15.10.2021


Koronaviruspotilaiden määrä sairaaloissa nousee edelleen – 74 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi rokoteannosta

14.10.2021 9.15

Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista, 85 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, ja 74 prosenttia kaksi rokoteannosta 13.10. mennessä.

Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on edelleen mahdollista saavuttaa lokakuun loppuun mennessä, mikäli rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

Tiedotustilaisuuden tallenne 14.10. | Youtube


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset