Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Hyppää sisältöön

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Hallitus päätti vuoden 2020 neljännestä lisätalousarvioesityksestä

2.6.2020 19.50

Koronakriisi on vaikuttanut merkittävästi ihmisten toimeentuloon ja arkeen, yritysten toimintaedellytyksiin ja Suomen kansantalouden kehitykseen. Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys on osa koronavirusepidemian jälkihoitoa, jolla hallitus tukee taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää nousua kriisistä.

Lisätalousarvioesityksellä käynnistetään kaikkiaan 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus, jolla pyritään tukemaan talouden elpymistä.

Tiedotustilaisuudessa paikalla olivat pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Katri Kulmuni, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo ja opetusministeri Li Andersson.

Hallituksen kannanotto: Kohti kestävää julkista taloutta
Pöytäkirjamerkinnät
Ministeriöiden tiedotteita

Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | YouTube


Exit- ja jälleenrakennustyöryhmä: Suomen tie ulos koronakriisistä vaatii pitkäjänteisyyttä ja ketteryyttä

1.6.2020 16.12

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäen johtaman työryhmän raportin toinen osa luovutettiinn hallitukselle maanantaina 1. kesäkuuta. Raportin sisällöstä järjestettiin tiedotustilaisuus. Raportista olivat kertomassa työryhmästä kansliapäällikkö Hetemäki ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Paikalla olivat myös kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt keskustelemassa koronakriisin jälkeisistä toimista.

Tilaisuuden esitysmateriaali
COVID-19 -tiedepaneeli on koonnut tutkittua tietoa päätöksenteon valmistelun tueksi
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | YouTube


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

  • THL.fi
  • omaolo.fi

Etsitkö tietoa muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. 

Monikieliset aineistot

Tutustu myös