Hyppää sisältöön

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston verkkosivustolle on koottu hallituksen linjaukset ja tiedotustilaisuudet, ministeriöiden tuottamaa sisältöä koronaviruksen vaikutuksista eri hallinnonaloilla, ministeriöiden koronavirusaiheiset ajankohtaisaineistot sekä usein kysytyt kysymykset. 


Hallituksen koronatilannekatsaus 1.4.
Tilannekatsauksen aiheina poikkeusolojen johtaminen, materiaalihankinnat ja testauskapasiteetti

1.4.2020 13.00

Hallitus järjesti keskiviikkona 1. huhtikuuta koronatilannekatsauksen. Aiheina tilaisuudessa olivat valtioneuvoston poikkeusolojen johtaminen ja mm. suojavarusteiden materiaalihankinnat, testauskapasiteetin kasvattaminen ja hengityssuojainten käyttö.

Paikalla tilaisuudessa olivat pääministeri Sanna Marin, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja perhe-peruspalveluministeri Krista Kiuru, pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen, valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen ja  THL:n johtaja Mika Salminen.

Tilaisuuden esitysmateriaali
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | vn.fi/live

 


Ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoitetaan ja valmiuslain mukaisia toimivaltuuksia jatketaan

31.3.2020 17.44

Hallitus antoi 31. maaliskuuta asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koko maassa. Ravitsemisliikkeiden pitää olla suljettuna lauantaista 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. 

Rajoitukset koskevat ravintoloiden muuta toimintaa paitsi take away -annosten tarjoamista ja ruokalähettien noutopalveluja. Rajoitukset eivät koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä koulujen, sairaaloiden ja vastaavien laitosten ruokaloita tai vain yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita.

Valtioneuvoston yleisistunnon päätösaineistot


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

  • THL.fi
  • omaolo.fi