Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Hyppää sisältöön

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Tiedotustilaisuus 20.5.
THL:n ohjeistus ikäihmisille päivitetty

20.5.2020 13.00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeistustaan siitä, miten ikääntyneet voivat suojautua koronavirustartunnalta. Hallitus piti koronatilannekatsauksen ikääntyneiden, erityisesti yli 70-vuotiaiden, hyvinvoinnista ja uusista ohjeistuksista.

Aiheesta olivat puhumassa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, johtaja Päivi Topo Ikäinstituutista, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Mieli ry:stä ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen Suomen Ladusta.

Mukana oli myös tutkimuspäällikkö Minna-Liisa Luoma Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tilaisuuden juonsi entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio.

Ikääntyneen on syytä välttää koronavirustartuntaa – hyvinvointiin ja toimintakykyyn kannattaa kiinnittää huomiota | STM
Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr


Tiedotustilaisuus 19.5.
Ravintolat avattaisiin 1.6. ja niiden toimintaa koskevista rajoituksista säädettäisiin tartuntatautilain määräaikaisella muutoksella

19.5.2020 14.00

Hallitus on antanut 19. toukokuuta esityksen eduskunnalle laiksi tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Laki olisi voimassa 1.6.2020–31.10.2020. Lailla säädettäisiin poikkeusolojen jatkuessa ravitsemisliiketoimintaan sellaisia välttämättömiä rajoituksia, joilla elinkeinotoimintaa voidaan avata asiakkaille ja samanaikaisesti estää koronavirustaudin leviämistä. 

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

  • THL.fi
  • omaolo.fi

Hallituksen päätökset

Etsitkö tietoa muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. 

Monikieliset aineistot

Tutustu myös