Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Suomi on poikkeusoloissa koronatartuntojen voimakkaan kasvun vuoksi. Kun noudatat suosituksia, suojelet omaa ja muiden terveyttä.

Kiitos, että välität ja toimit vastuullisesti!

Viimeisimmät

Koronatartuntojen määrien laskusuuntaus jatkunut jo useamman viikon

22.4.2021 12.30
VNK

Uusien covid-19-tapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun. Tämä on hyvä merkki siitä, että Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia ja estäneet tartuntoja.
 
Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä, ylilääkäri Otto Helve terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta ja johtaja Pasi Pohjola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuuden kuvat 22.4.2021 | Flickr
Tiedotustilaisuuden tallenne 22.4.2021 | Youtube


Hallitus hyväksyi koronarajoitusten purkamissuunnitelman

21.4.2021 9.40
VNK

Hallitus hyväksyi neuvottelussaan 20. huhtikuuta suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Lisäksi hallitus käsitteli suunnitelmasta saatua palautetta, ja teki palautteen perusteella suunnitelmaan täsmennyksiä

Tilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo sekä opetusministeri Jussi Saramo.

Tiedotustilaisuuden tallenne 21.4. | Youtube
Hallituksen suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta | Julkaisuarkisto Valto
Organisaatioiden lausunnot |Valtioneuvoston hankeikkuna


Hallituksen tiedotustilaisuudet