Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Uusia koronavirustartuntoja huolestuttavasti kaikkien sairaanhoitopiirien alueilla – eniten pääkaupunkiseudulla

25.11.2020 14.34

Koronavirustilanne on huonontunut lähes kaikkialla Suomessa, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Helsingin ja Uudenmaan (HUS) sairaanhoitopiirin alueella. Uusia rajoituksia ja suosituksia on jo otettu ja otetaan käyttöön HUSin alueen lisäksi muuallakin maassa. 

Pääministeri Sanna Marin ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kävivät läpi hallituksen keskiviikon neuvotteluita ja kuultiin sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen koronatilannekatsaus. 

26.11. Tiedotustilaisuuden tallenne I Youtube
26.11. Tiedotustilaisuuden esitysmateriaali
STM:n ohjeet ja suositukset epidemian leviämisen estämiseksi Uudellamaalla sekä muissa leviämisvaiheen uhassa olevissa maakunnissa
Valmiuslain käyttöönottoon liittyviä kysymyksiä (muistio) | VNK


Viisi valttia koronan torjuntaan – muista nämä!

20.11.2020 9.25
VNK

Jotta koronatilanne ei pahentuisi, tarvitsemme yhteisiä toimia. Pidetään huolta toisistamme, aloitetaan itsestämme -kampanjalla halutaan muistuttaa hyvästä viidestä valtin muistisäännöstä koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  2. Pidä 1-2 metrin turvaväli
  3. Pese kädet, yski hihaan
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
  5. Lataa koronavilkku-sovellus

suomitoimii.fi/5valttia


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

Suomi toimii -logo

Hallituksen päätökset

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä

Monikieliset aineistot

Tutustu myös