Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Koronarokotukset ovat edenneet Suomessa hyvää vauhtia, mikä parantaa näkymiä. Samaan aikaan koronatapausten määrä on kuitenkin suuri, koska ihmisten välinen kanssakäyminen on lisääntynyt ja liikkeellä on herkästi tarttuvia virusmuunnoksia.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen, kun vuorosi tulee.

Viimeisimmät

Koronavirustartunnat vähenevät hitaasti - erikoissairaanhoidon kuormitus pysynyt ennallaan

16.9.2021 10.34

Uusien koronavirustapausten määrät Suomessa ovat hiljakseen vähentyneet jo neljättä viikkoa. Viikolla 36 uusia koronavirustapauksia todettiin yhteensä 3 119, mikä oli noin 750 tapausta vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Epidemia leviää edelleen erityisesti rokottamattomien 20-49-vuotiaiden ryhmässä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 16.9. | Youtube


Kansallinen koronatestaus- ja jäljitysstrategia päivitettiin – testausta ja jäljitystä halutaan kohdentaa entistä paremmin

14.9.2021 12.51

Koronavirustestaus kohdistuu jatkossa ensisijaisesti virukselle altistuneiden, rokottamattomien oireisten sekä rokottamisen jälkeenkin vakavalle koronavirusinfektiolle alttiiden henkilöiden testaamiseen, todetaan sosiaali- ja terveysministeriön päivitetyssä kansallisessa covid-19-testaus- ja jäljitysstrategiassa.

Tiedotustilaisuuden tallenne 14.9. | Youtube


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset