Suomi on poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Rajoitukset ja suositukset koronaepidemian aikana

 

Viime viikkoina uusia koronatapauksia on todettu Suomessa huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Tapausmäärät ovat lisääntyneet nopeasti rajoituksista huolimatta. Tilanteen heikentyminen edellyttää entistä järeämpiä toimia epidemian hillitsemiseksi.

Rajoituksilla pyritään vähentämään ihmisten välisiä kohtaamisia. Tämä on varmin keino vähentää tartuntoja ja taudin leviämistä. Kun tartuntoja on paljon, on vaarana, että kaikki eivät saa tarvitsemaansa hoitoa.

Rajoitusten tarkoituksena on, että Suomi selviää kriisistä mahdollisimman vähin vaurioin. Toimilla pyritään suojelemaan kaikkien ja erityisesti haavoittuvimpien terveyttä. Rajoituksissa huomioidaan niiden vaikutukset epidemiatilanteeseen, talouteen ja ihmisten hyvinvointiin.

Mistä löydän tietoa oman alueeni rajoituksista ja suosituksista?

Rajoitukset voivat olla alueellisia tai koskea koko Suomea. Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Tälle sivulle on koottu tietoa rajoituksista ja suosituksista, jotka koskevat koko Suomea tai useita alueita.

Tietoa oman alueesi rajoituksista löydät sairaanhoitopiirien ja oman kunnan sivuilta.

Alueiden tilanne ja rajoitukset sairaanhoitopiirien sivuilla

Muualla verkossa

Alueiden tilanne, rajoitukset ja suositukset – thl.fi
Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta – avi.fi

Rajoitukset Suomessa

Valmistelussa olevat ja voimaan tulevat rajoitukset

Hallitus ja ministeriöt valmistelevat rajoituksia ja suosituksia, jotka voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön. Lisäksi lainsäädäntöä ja muuta ohjeistusta päivitetään vastaamaan epidemiatilannetta.

Valmistelussa olevat ja voimaan tulevat koronarajoitukset ja -suositukset