Hallituksen tiedotustilaisuudet sekä tilannekatsaukset koronavirusepidemiasta

Koronaepidemian tilannekuva- ja mallinnusryhmä julkaisee toistaiseksi viimeisen raporttinsa

2.6.2022 11.00

Koronaepidemian tilannekuva- ja mallinnusryhmän toimikausi päättyy kesäkuussa 2022. Joka toinen viikko julkaistu tilannearvioraportti, jossa on seurattu koronaepidemiaa ja sen hillitsemiseksi tehtyjä toimia, jää nyt tauolle ja syksyn mahdollisiin käytäntöihin palataan myöhemmin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa edelleen koronaepidemian etenemistä ja julkaisee tiedot verkkosivuillaan.

Tiedotustilaisuuden tallenne 2.6. | YouTube


Yli puolet 80 vuotta täyttäneistä on saanut neljännen rokoteannoksen

19.5.2022 11.00

Koronavirus levisi vuoden 2022 alkupuolella väestössä laajasti myös ikääntyneiden keskuudessa. Tämä johti koronatartuntaan 30 vuorokauden sisällä liittyvän kuolleisuuden nousuun, joka on kuitenkin kääntynyt selvään laskuun huhti-toukokuun vaihteessa. Huomattavista tartuntamääristä huolimatta vähintään kolme rokotusannosta saaneiden kuolleisuus on pysytellyt selvästi muita alhaisemmalla tasolla. Yli puolet 80 vuotta täyttäneistä on saanut neljännen rokoteannoksen.

Tiedotustilaisuuden tallenne 19.5. | YouTube


Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kääntynyt laskuun

6.5.2022 10.57

Erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa hoidettavien koronapotilaiden määrä on huhtikuun aikana kääntynyt laskuun. Myös jätevesiseurannan tulokset viittaavat epidemian laskusuuntaan. Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Tiedotustilaisuuden tallenne 5.5. | YouTube


Kolmesti koronarokotetuista 80 vuotta täyttäneistä alle puolet on saanut neljännen annoksen – Sairaalahoidon tarve painottuu iäkkäämpiin

21.4.2022 12.30

Erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa hoidettavien koronapotilaiden määrä on laskenut hieman. Rokotukset suojaavat vakavammilta tautimuodoilta edelleen hyvin. Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Tiedotustilaisuuden tallenne 21.4. | YouTube


Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä pysyy korkealla tasolla

7.4.2022 12.30

Koronavirusepidemia ei edelleenkään osoita laantumisen merkkejä Suomessa. Erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa hoidettavien potilaiden kokonaismäärä on pysytellyt korkealla tasolla vuodenvaihteesta 2021−2022 asti. Rokotukset suojaavat vakavammilta tautimuodoilta edelleen hyvin. Ihmisten omaehtoiset toimet ovat tärkeitä tartuntojen ehkäisyssä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 7.4. | YouTube


Koronapotilaita edelleen paljon sairaalahoidossa, omaehtoiset toimet tartuntojen leviämisen estämiseksi tärkeitä

24.3.2022 10.31

Suomen koronavirusepidemia ei osoita laantumisen merkkejä, joskin epidemian voimakkuudessa on alueellista vaihtelua. Sairaalahoito on edelleen kuormittunutta. Tehohoidon tarve on pysynyt ennallaan. Rokotukset suojaavat vakavalta koronataudilta edelleen hyvin. Rajoitusten kevennyttyä korostuvat ihmisten omaehtoiset toimet tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Tiedotustilaisuuden tallenne 14.3. | YouTube


Koronaa esiintyy laajasti, mutta rokotteet antavat hyvän suojan vakavaa tautia vastaan

10.3.2022 15.31

Koronavirusta kiertää väestössä edelleen laajasti. Rokotteet suojaavat kuitenkin edelleen hyvin vakavaa tautia vastaan. Riskiryhmäläisten ja yli 60-vuotiaiden on erityisen tärkeää ottaa kaikki kolme rokoteannosta. Rajoitusten keventyessä korostuvat ihmisten omaehtoiset toimet tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Tiedotustilaisuuden tallenne 10.3. | YouTube


STM:n ja THL:n tilannekatsaus koronavirustilanteesta torstaina 24.2. - peruttu

23.2.2022 15.34

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsaus koronavirustilanteesta on peruttu. 


Koronaepidemia tasaantunut, sairaalahoidon tarve vielä suurta

16.2.2022 15.31

Koronaepidemia on tasaantunut parin viimeisen viikon aikana. Sairaalahoidon tarve on pysynyt tasaisen korkealla tasolla ja tehohoidon kuormitus samalla tasolla kuin viime viikolla.

Kolmansien rokoteannosten ottamista suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille, mutta erityisen tärkeää se on riskiryhmille ja 60 vuotta täyttäneille. Rajoitusten keventyessä korostuvat ihmisten omaehtoiset toimet tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Tiedotustilaisuuden tallenne 17.2. | YouTube


Koronaepidemian tilannekuva olennaisesti ennallaan

9.2.2022 13.27

Epidemian aiheuttama sairaalahoidon tarve on pysynyt tasaisen korkealla tasolla kahden viikon ajan. Tehohoidon kuormitus on laskenut huomattavasti tammikuun puolivälin jälkeen. Kolmannet rokotusannokset ovat tärkeä keino estää vakavia tautimuotoja ja hillitä sairaalahoidon kuormitusta.

Tiedotustilaisuuden tallenne 10.2. |YouTube