Hallituksen tiedotustilaisuudet sekä tilannekatsaukset koronavirusepidemiasta

Terveysturvallisuus rajoilla: Suomeen ulkomailta saapuvien velvollisuuksista päätettiin

6.7.2021 17.45

Valtioneuvosto päätti tiistaina 6. heinäkuuta tartuntatautilain väliaikaisista muutoksista ja mallista, jolla jatkossa ehkäistään Suomeen ulkomailta saapuvien koronavirustartuntojen leviäminen Suomeen.

Suomeen saapuvilta edellytetään 12.7.2021 alkaen todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista. Muiden tulee esittää todistus negatiivisesta koronavirustestistä tai todistus saadusta ensimmäisestä rokoteannoksesta. 

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi

Tiedotustilaisuuden tallenne 6.7. | Youtube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 6.7. | Flickr


Onnettomuustutkintakeskuksen koronapandemiaraportti luovutettiin valtioneuvostolle

30.6.2021 14.15

Valtioneuvosto antoi 3.9.2020 Onnettomuustutkintakeskukselle tehtäväksi tarkastella koronapandemian ensimmäistä heinäkuussa 2020 päättynyttä vaihetta onnettomuustutkintalaissa tarkoitettuna poikkeuksellisena tapahtumana.

Tutkintaryhmä esittää työnsä tuloksina joukon pandemiatilanteen hoitamista koskevia havaintoja ja suosituksia. Koronapandemiaraportti luovutettiin keskiviikkona 30. kesäkuuta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille

Tiedote, tiivistelmä ja raportti | Otkes 30.6.

Ministeri Henriksson: Onnettomuustutkintakeskuksen havainnoista on käytävä perusteellinen keskustelu | OM:n tiedote 30.6.


Epidemiatilanne on parantunut alueilla – ulkomailta saatujen tartuntojen osuus kasvussa

24.6.2021 10.13

Viikoittainen covid-19-tapausmäärä on vähentynyt noin kolmannekseen toukokuun ensimmäiseen viikkoon verrattuna. Viime viikolla 14.–20. kesäkuuta tapausten väheneminen kuitenkin hidastui.

THL kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä. Runsaista tartunnoista johtuen myös juhannusta palanneiden turistien kanssa viettäneitä tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita.  

Matkailijatartunnat - myös Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneitä suositellaan hakeutumaan oireettomanakin koronatestiin I THL tiedote 28.6.

Tiedotustilaisuuden tallenne 24.6. | YouTube


Epidemiatilanne on rauhoittunut entisestään – kesälläkin on tärkeä muistaa koronaviruksen torjuntatoimet

16.6.2021 16.52

Epidemiatilanne on rauhoittunut viimeisen kahden viikon aikana koko maassa. Eroja alueiden välillä on kuitenkin edelleen, sillä eteläisessä Suomessa on paikoin suurempi ilmaantuvuus kuin muualla maassa. Valtaosalla alueista koronavirustartuntoja todetaan tällä hetkellä vähän ja epidemiatilanne on rauhallinen. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 17.6. | YouTube


Koronavirustartuntojen määrä laskee edelleen

9.6.2021 16.11

Koronavirustartuntojen määrät ovat laskussa, ja valtaosalla alueista tartuntoja todetaan vähän. Suomen eteläosissa Covid-19-tapausten ilmaantuvuus on paikoin suurempi kuin muualla maassa. Epidemia on kuitenkin edelleen rauhoittunut myös tiheään asutuilla alueilla.

Tiedotustilaisuuden tallenne 10.6.2021 | YouTube


Koronavirustapaukset ovat vähentyneet viikko viikolta

2.6.2021 16.08

Epidemiatilanne Suomessa on viimeksi kuluneen viikon aikana selvästi parantunut. Alueiden epidemiatilanteissa on suuria eroja. Maan etelä- ja lounaisosissa sekä Keski-Pohjanmaalla tapausten ilmaantuvuus on edelleen suurempi kuin muualla maassa. Epidemia on monella alueella kuitenkin rauhoittunut.

Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 3.6.2021 | Youtube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 3.6.2021 | Flickr


Epidemiatilanne on pysynyt tasaisena valtakunnallisesti, mutta eroaa alueellisesti tarkasteltuna

27.5.2021 8.34
VNK

Epidemiatilanne on pysynyt Suomessa tasaisena viime viikkojen ajan. Koronavirustartuntojen määrä lähti selvään laskuun maaliskuun lopulla, lasku loiventui kohti vappua ja tartuntojen määrä on pysynyt tasaisena toukokuun alusta lähtien.

Tiedotustilaisuuden tallenne 27.5.2021 | Youtube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 27.5.2021 | Flickr


Koronaepidemian hillinnän toimintasuunnitelmaa päivitetään

26.5.2021 18.40

Koronaepidemian hillinnän toimintasuunnitelmaa päivitetään. Hallituksen on tarkoitus antaa torstaina periaatepäätös hybridistrategian toimintasuunnitelman päivittämisestä.

Tiedotustilaisuudessa aiheesta kertoivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, johtaja Pasi Pohjola, osastopäällikkö Taneli Puumalainen, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä johtajaylilääkäri Sally Leskinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä.

Tilaisuuden tallenne 26.5. | Youtube


Hallitus sopi vuoden 2021 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä

25.5.2021 9.41

Hallitus on käsitellyt neuvottelussaan hallituksen esitystä tämän vuoden kolmanneksi lisätalousarvioksi. Valtiovarainministeri Matti Vanhanen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä pitivät tiedotustilaisuuden lisätalousarvioesityksestä tiistaina 25. toukokuuta Valtioneuvoston linnan tiedotustilassa.

Kuvia tiedotustilaisuudesta 25.5. | Flickr
Tiedotustilaisuuden tallenne 25.5. | Youtube


Koronavirusepidemia ei vielä hellitä, tapausmäärät voivat lähteä uudelleen nousuun

20.5.2021 12.15

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina 20. toukokuuta tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta.

Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä johtaja Mika Salminen THL:stä ja ylilääkäri Sanna Ylisomppi Helsingin kaupungilta.

Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | Youtube