Hallituksen tiedotustilaisuudet sekä tilannekatsaukset koronavirusepidemiasta

Valtakunnallisia koronarajoituksia lievennetään - suurimmat muutokset kiihtymisvaiheessa oleville alueille

10.5.2021 10.32

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt 10.5.2021 päätöksen, jonka mukaan koronaepidemian torjunnassa luovutaan valtakunnallisista toimenpidetasoista. Koronaviruksen torjunnassa painotetaan jatkossa alueellisia rajoituksia ja suosituksia.

Tiedotustilaisuuden tallenne 10.5. | YouTube


Koronavirustilanne kehittynyt hyvään suuntaan, mutta sairaalahoitoa tarvitsevien määrä pysynyt tasaisena

5.5.2021 15.10

Viikolla 17 uusien koronavirustapausten määrät ovat jatkaneet laskemistaan, mutta lasku on jonkin verran hidastunut. Myös erot eri alueiden välillä ovat hieman tasoittuneet. Testeihin hakeudutaan kiitettävän paljon. Sairaalahoidon tarpeen ennustetaan hitaasti vähenevän.

Tiedotustilaisuuden tallenne 6.5.2021 | YouTube


Koronavirustapausten määrät edelleen laskussa – epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa

3.5.2021 9.00

Uusien koronavirustapausten määrät jatkavat laskemistaan, mikä kertoo siitä, että Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset ovat tuottaneet tulosta ja estäneet tartuntoja. Kevään edetessä rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu alkavat tukemaan epidemiatilanteen kohenemista. 

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 29.4.2021 | YouTubeKoronatartuntojen määrien laskusuuntaus jatkunut jo useamman viikon

22.4.2021 12.30
VNK

Uusien covid-19-tapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun. Tämä on hyvä merkki siitä, että Suomessa epidemia on toistaiseksi rauhoittumassa. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia ja estäneet tartuntoja.
 
Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä, ylilääkäri Otto Helve terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta ja johtaja Pasi Pohjola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuuden kuvat 22.4.2021 | Flickr
Tiedotustilaisuuden tallenne 22.4.2021 | Youtube


Hallitus hyväksyi koronarajoitusten purkamissuunnitelman

21.4.2021 9.40
VNK

Hallitus hyväksyi neuvottelussaan 20. huhtikuuta suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Lisäksi hallitus käsitteli suunnitelmasta saatua palautetta, ja teki palautteen perusteella suunnitelmaan täsmennyksiä

Tilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo sekä opetusministeri Jussi Saramo.

Tiedotustilaisuuden tallenne 21.4. | Youtube
Hallituksen suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta | Julkaisuarkisto Valto
Organisaatioiden lausunnot |Valtioneuvoston hankeikkuna


Koronatartuntojen määrä selvästi laskenut – rajoitusten lieventäminen edellyttää suotuisan kehityksen jatkumista

14.4.2021 18.42

Uusia koronavirustapauksia on todettu selvästi vähemmän viimeisten parin viikon aikana. Tartuntojen väheneminen Suomessa alkoi jo ennen pääsiäistä. Suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi tuottaneet tulosta ja estäneet tartuntoja. Myös koronarokotukset ovat vähentäneet tartuntoja erityisesti ikääntyneiden ihmisten keskuudessa.

STM ja THL pitvät torstaina 15. huhtikuuta tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta. 

Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtaja Mika Salminen THL:stä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 15.4. | Youtube 


THL:n, Fimean ja STM:n tiedotustilaisuus AstraZeneca –rokotteen tilanteesta

14.4.2021 15.06

AstraZenecan koronarokotteen tilanteesta järjestettiin tiedotustilaisuus keskiviikkona 14. huhtikuuta. Paikalla tilaisuudessa olivat johtava asiantuntija Miia Kontio terveyden- ja hyvinvoinninlaitokselta, ylilääkäri Maija Kaukonen Fimeasta sekä ylilääkäri Sari Ekholm sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 14.4. I Youtube


Suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta ja tavoiteaikataulusta

9.4.2021 9.45

Hallitus on julkaissut suunnitelman koronarajoitusten hallitusta purkamisesta ja purkamisen tavoiteaikataulun. Suunnitelman tarkoituksena on luoda kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille selkeä näkymä yhteiskunnan asteittaiseen avautumiseen. 

Suunnitelma on luettavissa valtioneuvoston julkaisupalvelussa

Suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta
Tiedotustilaisuuden esitys 9.4.
Tiedotustilaisuuden tallenne 9.4. | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 9.4. | Flickr


Koronatartuntojen määrä laskusuunnassa – hyvä suuntaus pidetään yllä, kun rajoituksista ei tingitä liian aikaisin

8.4.2021 10.01

Uusien koronavirustapausten määrä vähentyi Suomessa jo ennen pääsiäistä, ja tämä laskusuuntaus jatkuu edelleen. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia. Hyvä suuntaus saadaan jatkumaan, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin eikä nopeaan tahtiin. Tartuntoja on edelleen paljon, yli 3000 viikossa.

Tilaisuuden 8.4. tallenne