Hallituksen tiedotustilaisuudet sekä tilannekatsaukset koronavirusepidemiasta

Koronavirustapauksia edelleen runsaasti koko maassa - joulun aika ei merkittävästi nostanut tartuntojen määrää

21.1.2021 10.07

Joulun aika ja vuodenvaihde eivät kertyneen tiedon valossa lisänneet koronavirustartuntoja merkittävästi. Uusia tautitapauksia on kuitenkin runsaasti koko maassa. Testeihin hakeudutaan edelleen huomattavasti vähemmän kuin vielä loppusyksyllä.

Koronatilannekatsauksessa 21. tammikuuta olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta.

Tiedotustilaisuuden 21.1. tallenne
Tilaisuuden 21.1. esitysmateriaalit


Koronavirustapausten määrä on laskenut – testeihin syytä hakeutua vähäistenkin oireiden vuoksi

14.1.2021 8.51

Uudet koronavirustapaukset, tapausten ilmaantuvuus sekä sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrät ovat hieman laskeneet joulukuun 2020 puolenvälin jälkeen. Uusia tartuntoja on kuitenkin koko maassa edelleen paljon. Huolestuttavaa on se, että ihmiset hakeutuvat testeihin entistä harvemmin.

STM:n ja THL:n tilannekatsauksessa 14.1. olivat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kansliapäällikkö Kirsi Pimiä sisäministeriöstä, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta.

Tiedotustilaisuuden 14.1. tallenne
Tilaisuuden 14.1. esitysmateriaalit


STM:n ja THL:n tilannekatsaus koronavirustilanteesta

7.1.2021 10.30

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina 7. tammikuuta klo 12-12.45 tilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi käydään läpi alueellisia toimia päivitetyn toimintasuunnitelman pohjalta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Satu Koskela STM:stä sekä ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta.

Tiedotustilaisuuden tallenne 7.1.
Tilaisuuden esitysmateriaalit


Koronarokotuksen on saanut tähän mennessä noin 7000 terveydenhuollon ammattilaista

5.1.2021 12.52

Ensimmäiset koronarokotteet saapuivat Suomeen joulun aikaan, ja rokotukset ovat alkaneet. STM ja THL järjestivät tiistaina 5. tammikuuta mediainfon koronavirusrokotteista ja rokotusten etenemisestä Suomessa.

Tilaisuudessa olivat paikalla osastopäällikkö Tuija Kumpulainen STM:stä, johtava asiantuntija Mia Kontio THL:sta sekä terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen Helsingin kaupungilta. 

Tiedotustilaisuuden 5.1. tallenne
Koronavirustartuntojen määrä laski vuodenvaihteessa, mutta tartuntoja on edelleen runsaasti

Esitysaineisto

Tuija Kumpulainen, STM: Rokotteet – työnjako
Mia Kontio, THL: Koronavirusrokotteiden logistiikka, määrät ja rokotusten edistyminen


Koronatestaukseen hakeuduttiin jouluviikolla aiempaa vähemmän – raportoitu tapausmäärä laskenut

31.12.2020 14.34

Todettujen koronavirustartuntojen määrä Suomessa väheni jouluviikolla (viikko 52). Myös koronatestejä tehtiin huomattavasti vähemmän edellisviikkoihin verrattuna. Siksi on mahdollista, että tapauksia raportoidaan lähiaikoina vasta viiveellä.

Tilannekatsauksen 29.12.2020 tallenne I Youtube
29.12.2020 Tilaisuuden esitysmateriaalit 


STM:n ja THL:n tilannekatsaus koronavirustilanteesta

29.12.2020 10.25

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät tiistaina 29. joulukuuta tilannekatsauksen, aiheina koronavirusrokotetilanne ja rokotusten käynnistyminen sekä koronavirustilanteen epidemiologinen arvio Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi kuultiin katsaus virusmuunnoksista ja toimenpiteistä rajalla. 

Tiedotustilaisuuden 29.12.2020 tallenne I Youtube
29.12.2020 Tilaisuuden esitysmateriaalit 


STM:n ja THL:n tilannekatsaus

22.12.2020 10.39

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät tiistaina 22. joulukuuta klo 12-13 tilannekatsauksen, jonka aiheena ovat koronavirusrokotetilanne ja rokotusten käynnistyminen sekä koronavirustilanteen epidemiologinen arvio Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi kuullaan katsaus koronaviruksen muuntumisesta.

Tilaisuuden avasi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Tilannekatsauksessa olivat mukana kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta sekä professori Olli Vapalahti Helsingin yliopistosta.

22.12. Tilannekatsauksen tallenne


Koronatartunnat lisääntymässä huolestuttavasti ikääntyneiden keskuudessa

16.12.2020 19.36

Koronavirustartuntoja todetaan Suomessa edelleen paljon, ja tauti leviää eri-ikäisten ihmisten keskuudessa joka puolella Suomea. Tartuntoja on yhä enemmän vanhemmissa ikäluokissa ja sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita on selvästi aiempaa enemmän.

Tilannekatsauksessa torstaina 17.12. olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Tuija Kumpulainen STM:stä, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä sekä yksikön päällikkö Marjo-Riitta Helle Fimeasta. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 17.12.


Koronavirustartuntoja edelleen koko maassa huolestuttavan paljon

9.12.2020 17.27
STM

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotustilaisuudessa käsiteltiin tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Uusien koronavirustartuntojen määrä on noussut kaikkialla Suomessa jyrkästi. 

Lisäksi kuultiin hallituksen käyttöön laadituista epidemian mahdollisista kehityskuluista ja niiden sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia tarkastelevista skenaarioista. Skenaarioiden aikajänne ulottuu joulukuusta 2020 kesäkuun 2021 loppuun.  

Tiedotustilaisuuden tallenne 10.12.


Koko maan epidemiatilanne on heikentynyt merkittävästi lyhyessä ajassa

3.12.2020 9.00

Koronaepidemiatilanne on huonontunut Suomessa nopeasti. Viimeisten kahden viikon aikana tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat jyrkästi kasvaneet lähes kaikilla alueilla. Tilanteeseen on reagoitava nopeasti ja ennakoivasti.

Torstain 3.12. tilannekatsauksessa olivat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä, ylilääkäri Taneli Puumalainen Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta,  ja toimialajohtaja, ylilääkäri Ville Pettilä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Tiedotustilaisuuden tallenne 3.12.