Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.Hallitus linjasi neuvottelussaan sisärajavalvonnasta ja matkustusrajoituksista

8.7.2020 19.29

Hallitus linjasi keskiviikkona 8. heinäkuuta, että maahantulon rajoituksista luovutaan sisärajoilla 13. heinäkuuta alkaen Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on samankaltainen kuin niissä maissa, joiden osalta sisärajavalvonta on jo poistettu.  Ulkorajalla rajoitukset jatkuvat tietyin poikkeuksin.

Hallitus sai neuvottelussaan myös epidemiatilannekatsauksen sekä selvityksen luonnonmarjojen poimijoiden turvallisesta maahantulosta.

Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | YouTube


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä.

Monikieliset aineistot

Tutustu myös