Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Koronarokotukset ovat edenneet Suomessa hyvää vauhtia, mikä parantaa näkymiä. Samaan aikaan koronatapausten määrä on kuitenkin suuri, koska ihmisten välinen kanssakäyminen on lisääntynyt ja liikkeellä on herkästi tarttuvia virusmuunnoksia.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen, kun vuorosi tulee.

Viimeisimmät

Tilannekatsaus koronavirustilanteesta torstaina 21.10.

20.10.2021 17.29

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina 21. lokakuuta klo 10 tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. 

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Seuraa suorana


Koronapassi voidaan ottaa käyttöön, maahantulosäännösten voimassaoloa jatketaan

15.10.2021 19.51

EU:n digitaalinen koronatodistus otetaan kansallisesti käyttöön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koronapassi voidaan ottaa Suomessa käyttöön tilanteissa ja tiloissa, joihin kohdistuu rajoituksia. Lisäksi jatketaan tartuntatautilain väliaikaisesti voimassa olevia säännöksiä, jotka ehkäisevät ulkomaista alkuperää olevien koronavirustartuntojen leviämistä Suomeen.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti tiedotustilaisuuden koronapassista ja maahantulosäännöksistä perjantaina 15. lokakuuta.

Tilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen.

Tiedotustilaisuuden tallenne 15.10.2021


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset