Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta -kokonaisuuteen on koottu muun muassa hallituksen linjaukset ja päätökset, voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, tietoa valtioneuvoston johtamisesta poikkeusoloissa sekä ministeriöiden ajankohtaisaineistot koronaviruksesta. 

Sisällöt ovat suomeksi ja ruotsiksi ja pääosin englanniksi. Osa hallituksen tiedotteista on lisäksi käännetty saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi. Hallituksen tiedotustilaisuudet on tulkattu suomalaisella viittomakielellä.


Koronavirusepidemian kiihtymisestä nähtävissä useita merkkejä – vastuullisuutta tarvitaan tartuntojen välttämiseksi

24.9.2020 9.29

Uusien COVID-19-tapausten määrä on Suomessa noussut viime viikkojen aikana valtakunnallisesti ja yhä useamman sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuuden nousu, positiivisten näytteiden kasvava osuus otetuista näytteistä, vaikeutuva tartunnanlähteiden jäljitys ja jatkotartuntojen yleistyminen ennakoivat siirtymistä epidemian kiihtymisvaiheeseen. 

Suositusta kasvomaskien käytöstä on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheiden ohjeilla. Ne on tarkoitettu alueellisille viranomaisille hyödynnettäviksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja johtaja Jaska Siikavirta STM:stä sekä ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä.

Tiedotustilaisuuden tallenne
Päivitetty suositus kasvomaskeista


Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti viime viikkojen aikana

17.9.2020 10.38

Uudet koronavirustapaukset ovat Suomessa lisääntyneet viimeksi kuluneen viikon aikana. Monen sairaanhoitopiirin alueella on todettu useita kotoperäisiä tartuntaryppäitä ja tartuntaketjuja.

Uusien tapausten ilmaantuvuus viimeisen kahden viikon aikana oli 10,2 tapausta 100 000 asukasta kohden.  Positiivisten tapausten osuus testeistä on noussut 0,5%:iin. 

STM:n ja THL:n tilannekatsaus koronavirustilanteesta 17.9. I Youtube
Tilannekatsauksen 17.9. materiaalit

THL:n päivitetty liikennevalomalli
THL:n päivitetty maskisuositus


Hallituksen tiedotustilaisuudet

Epidemiatilanne ja ohjeet

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä

Monikieliset aineistot

Tutustu myös