Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Suomen koronatilanne on talven aikana heikentynyt nopeasti helposti tarttuvan omikronmuunnoksen takia. Sairaalahoidon tarve ja terveydenhuollon kuormitus ovat kasvaneet merkittävästi.

Koronarokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta. Olennaista on yhä rokotekattavuuden kasvattaminen ja -suojan vahvistaminen. Lisäksi tarvitsemme rajoituksia ja suosituksia, jotta sairaalakuormitusta voidaan hillitä ja jotta saadaan aikaa kolmansien rokotusannosten antamiselle.

Voimme kaikki vaikuttaa maamme koronatilanteeseen. Kiitos siis, että noudatat edelleen viranomaisten rajoituksia ja suosituksia ja otat rokotteen.

Viimeisimmät

Koronaministerityöryhmä esittää lievennyksiä rajoituksiin

27.1.2022 22.14

Hallituksen koronaministerityöryhmä sai 27. tammikuuta katsauksen tautitilanteesta ja viranomaisten arvioita tilanteen kehittymisestä. Ministerityöryhmä esittää muutoksia ravintolarajoituksiin sekä matalan riskin tilojen ja tilaisuuksien rajoituksiin.

Tiedotustilaisuuden tallenne 27.1.2022 | YouTube


Suomessa viikossa 52 000 uutta koronavirustapausta, tehohoidon tarve on kääntynyt laskuun

26.1.2022 13.58

Suomessa todettiin viikon 3 aikana arviolta 52 000 uutta koronavirustapausta, kun edellisen viikon aikana vastaava luku oli 57 000.

Covid-19-potilaiden määrä tehohoidossa on vähentynyt, mutta muussa erikoissairaanhoidossa pysynyt valtakunnallisesti ennallaan. Kolmansien rokoteannosten ottaminen on erityisen tärkeää 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille.

Tiedotustilaisuuden tallenne 27.1. | YouTube


Hallituksen tiedotustilaisuudet ja STM-THL-koronatilannekatsaukset