Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Oulussa pohditaan pääministerin johdolla seuraavaa sataa vuotta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 20.2.2018 11.24
Tiedote 81/2018
Kohti seuraavaa sataa -tapahtuma Säätytalossa 8.12.2017

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut Oulun yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan keskustelemaan Suomen ja Euroopan unionin keskeisistä kysymyksistä 2020-luvulla. Pääministerin isännöimä Kohti seuraavaa sataa -tapahtuma järjestetään maanantaina 26. helmikuuta Oulun yliopistolla.

Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä ja jatkoa Helsingissä joulukuussa järjestetylle Seuraava 100 -tilaisuudelle. Tapahtumien antia hyödynnetään hallituksen tulevaisuusselonteossa, valtioneuvoston ja ministeriöiden tulevaisuustyössä sekä Suomen EU-politiikan valmistelussa. Tulevaisuustyö palvelee myös Suomen seuraavaa hallitusta ja hallitusohjelman kirjoittajia.

Tapahtumassa työskennellään ryhmissä. Ryhmien hahmottamat tulevaisuuden kysymykset esitellään valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla ja Twitter-tilillä sekä tunnisteella #Seuraava100.

Päivän aikana pääministeri Sipilä vierailee myös ammattiopisto Luovissa, missä keskitytään työn tulevaisuuteen erityisesti osatyökykyisten näkökulmasta. Tulevaisuus on siis koko päivän teema useissa eri tilaisuuksissa Oulussa.

Illalla pääministeri keskustelee Suomen ja EU:n tulevaisuudesta pohjoispohjalaisten yrittäjien kanssa. Nuorille aikuisille suunnatussa tilaisuudessa ovat erityisesti esillä EU ja kestävä kehitys.

EU-keskusteluja voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #munEU.

Pääministeri Sipilän keskustelut Oulussa ovat lähtölaukaus laajemman EU-keskustelun virittämiselle Suomessa.

Lisätietoja: erityisavustaja Janika Tikkala, p. 046 923 4386, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, mari-kaisa.brander(at)vnk.fi, valtioneuvoston kanslia

Kuvia
Videoita työpajojen tuloksista
Oulun yliopiston tiedote

 
Sivun alkuun