Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pohjoismaiden pääministerikokous keskittyi ilmastoasioihin ja yhteistyöhön

Valtioneuvoston viestintäosasto
20.8.2019 18.26
Tiedote
Pohjoismaiset pääministerit ja liittokasleri Merkel tiedotustilaisuudessa Reykjavikissa

Pohjoismaisen pääministerikokouksen tärkeimmiksi puheenaiheiksi tänään Reykjavikissa nousivat ilmasto, demokratia ja työn tulevaisuus. Maailmanpoliittinen tilanne ja tarve monenkeskisille toimille heijastuivat keskusteluissa.

Pääministerit allekirjoittivat tiistaina 20. elokuuta yhdessä neljäntoista suuren pohjoismaisen yrityksen toimitusjohtajan kanssa Islannin aloitteesta tehdyn ilmastojulkilausuman. Mukana olevat yritykset sitoutuvat sisällyttämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liiketoimintasuunnitelmiinsa.

Kokoukseen osallistui myös Saksan liittokansleri Angela Merkel. Liittokansleri Merkelin kanssa käydyissä keskusteluissa sovittiin, että Pohjoismaat ja Saksa tiivistävät yhteistyötään muun muassa ilmastonmuutoksen torjunnan, kestävän kehityksen ja demokratian saralla.

Pääministeri Antti Rinne korosti pohjoismaisen yhteistyön tärkeyttä ja sanoi, että sitä kannattaa vaalia ja kehittää.

"Pohjoismaisten kollegoiden kanssa tulee aina kotoinen olo. Olen sanonut, että Pohjoismaat ovat kuin neljä huonetta ja keittiö, jossa huoneet voivat olla eri tavalla sisustettuja, mutta yhdessä ne muodostavat kodin. Ja tällä kertaa luonamme oli myös liittokansleri Merkel, jonka kanssa käydyt keskustelut olivat erittäin hyödyllisiä jatkoa ajatellen. Olen tyytyväinen siihen, että teemme entistä tiiviimpää yhteistyötä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa,” hän sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422, erityisavustaja Dimitri Qvintus, p. 050 574 0956 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun