Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi 100 juhlavuoden SuomiAreenassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 10.7.2017 9.02
Tiedote 335/2017

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on vahvasti läsnä tänään 10. heinäkuuta käynnistyvässä Porin SuomiAreenassa, jonka pääteemana on juhlavuoden mukaisesti Suomi 100 – Yhdessä. Suomi 100 ja evankelis-luterilainen kirkko toimivat SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneina ja pystyttävät yhdessä Porin Kansalaistorin kupeeseen Muutosterassin, jossa jokainen voi istuttaa oman muutostoiveensa. Muutosterassi vastaanottaa muutostoiveita SuomiAreenassa yötä päivää, yhteensä 100 tunnin ajan.

Aloitteisiin etsitään ratkaisuja yhdessä asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa, ja niiden teemoista keskustellaan SuomiAreenassa muun muassa ministereiden ja piispojen kanssa. Satoa käydään läpi päivittäin MTV-lavalla, jossa myös ministerit ja piispat ovat kuulolla. Maanantaina lavalle nousevat työministeri Jari Lindström ja Espoon piispa Tapio Luoma, tiistaina Helsingin piispa Irja Askola ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, keskiviikkona eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja Lapuan piispa Simo Peura ja torstaina sisäministeri Paula Risikko ja Porvoon piispa Björn Vikström. Perjantaina lavalla nähdään eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen ja arkkipiispa Kari Mäkinen.

Muutostoiveen voi jättää myös Twitterin kautta tunnisteella #muutosterassi tai seurata Muutosterassin toivevirtaa SuomiAreenan aikana Twitter-tilillä @muutosterassi.

Muutosterassin lisäksi Suomen juhlavuosi näkyy Porissa niin SuomiAreenan keskusteluiden teemoissa kuin tapahtuma-alueellakin.

Juhlavuoden monipuoliseen kattaukseen pääsee tutustumaan torstaina 13. heinäkuuta Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelemalla Aika-lavalla klo 10.00 ja 14.00, kun lavan ottavat haltuun Suomi 100 -juhlavuoden erikoiskattaus maakunnista ympäri Suomen. Ohjelmassa esitellään juhlavuoden kiinnostavia ja innostavia ohjelmahankkeita sekä niiden tekijöitä. Päivän juontaa toimittaja Susanna Laine.

Lisää Suomi 100-teemaisia puheenvuoroja tullaan kuulemaan Purje-lavalla SuomiAreenan Suomi 100 vuoden päästä -keskustelusarjassa, joka järjestetään maanantaista perjantaihin klo 15.15–16.30. Lisäksi maanantaina 10.7. klo 10.00 pohditaan demokratiaa ja digitalisaatiota, ja keskiviikkona klo 10.00 Agenda2030 kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Bongaa myös MTV:n lavan vierestä Kauppatorilta Suomi 100-teltta jossa voi koko viikon ajan virittäytyä juhlavuoden tunnelmaan. Teltassa voi tehdä itsestään omat sinivalkoiset Suomen kasvot ajankohtaisilla SuomiAreena-teemaisilla koristeilla, sekä käydä tapaamassa ministeriöiden edustajia. Valtioneuvoston kanslia on paikalla maanantaina, tiistaina ja perjantaina sekä maa- ja metsätalousministeriö keskiviikkona ja torstaina.

Lisätietoja: pääsihteeri Pekka Timonen, p. 050 3374 386 ja viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä, p. 040 705 3323, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun