Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Julkisen talouden suunnitelma vuosille 2021–2024 hyväksyttiin

finansministeriet
Julkaisuajankohta 16.4.2020 14.06 | Julkaistu suomeksi 17.4.2020 klo 15.11
Tiedote

Valtioneuvosto päätti 16. huhtikuuta vuosien 2021–2024 julkisen talouden suunnitelmasta.

Valtioneuvosto totesi 16. maaliskuuta yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Olosuhteet ovat myös EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen määritelmän mukaan poikkeukselliset. Tästä syystä julkisen talouden suunnitelmassa esitetään vain riippumattoman ennusteen mukainen julkisen talouden keskipitkän aikavälin kehitysarvio, eikä se sisällä vakausohjelmaa.

Tässä julkisen talouden suunnitelmassa ei esitetä hallituksen tavoitteita tai suunniteltuja toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Julkisen talouden suunnitelma ei siis tässä tapauksessa ole budjettikehysdirektiivin mukainen kansallinen keskipitkän aikavälin julkisen talouden suunnitelma.

Vakausohjelma annetaan tänä vuonna EU:lle huhtikuun loppuun mennessä Euroopan komission ja jäsenvaltioiden sopimassa normaalia suppeammassa muodossa. Vakiomuotoinen vakausohjelma, jossa asetetaan julkisen talouden monivuotiset tavoitteet ja tehdään valtioneuvoston arvio keskipitkän aikavälin tavoitteen saavuttamisesta, on tarkoituksenmukaista tehdä vasta talouden tilannekuvan tarkentuessa.

Valtion budjettitalouden arvioidaan olevan noin 6,7−7,6 miljardia euroa alijäämäinen vuosina 2021−2024.

Julkisen talouden suunnitelma on rakennettu valtiovarainministeriön uusimman talousennusteen pohjalle.

Lisätietoja:

Budjettipäällikkö Sami Yläoutinen, puh. 02955 30320, sami.ylaoutinen(at)vm.fi

 
Sivun alkuun