Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Päivi Nerg hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi

Valtiovarainministeriö
23.11.2017 13.27
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerin virkaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nergin. Nerg aloittaa virassa 1. tammikuuta 2018. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Nerg on toiminut lokakuusta 2012 lukien sisäministeriön kansliapäällikkönä. Vuosina 2009–2012 Nerg toimi valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Kuopion yliopistossa sekä tehnyt työuraa myös yritysmaailmassa.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu ministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Hänen tehtävänään on johtaa ja sovittaa yhteen valmistelua hallintopolitiikan koordinaatioalueella sekä johtaa koordinaatioalueen virastojen ja yhtiöiden strategista ohjausta. Lähivuosina hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuvat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen, maakuntien resurssi- ja vaikuttavuusohjaus, julkisen hallinnon digitaalisuuden edistäminen, valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen sekä koko julkisen hallinnon toimintatapojen ja ohjauksen muutosten johtaminen uudessa toimintaympäristössä. 

Nergin mukaan isot uudistukset ja koko julkisen hallinnon ja valtion hallinnon kehittäminen ovat erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

”On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen”, Nerg toteaa. 

Virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen hakemusta. Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 23. marraskuuta.

Lisätietoja:

valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141, helena.tarkka(at)vm.fi

Sivun alkuun