Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työryhmä selvittämään osinkojen lähdeverotusta ja kiinteistösijoitusten voittojen verotusta

Valtiovarainministeriö
18.6.2020 9.41
Tiedote

Asiantuntijatyöryhmä selvittää mahdollisuuksia tiivistää veropohjaa. Työ perustuu hallitusohjelmaan.

Työryhmän tehtävänä on hallitusohjelman mukaisesti selvittää, onko mahdollista ottaa käyttöön osinkoveroista vapautettujen yhteisöjen saamille osingoille viiden prosentin lähdevero. Lisäksi työryhmä selvittää, voitaisiinko ulkomaisten rahastojen ja muiden verovapaiden yhteisöjen kiinteistösijoituksista saamista voitoista periä kohtuullista veroa.

Työryhmä ottaa huomioon EU-oikeuden, verosopimukset ja vaikutuksen eri toimijoihin Suomessa, erityisesti yleishyödyllisiin yhteisöihin.

Tiivis veropohja ja matalat verokannat edistävät talouskasvua

Hallitusohjelman mukaan veropohjan tiivistäminen on erityisen tärkeää globaalissa taloudessa, jossa rahavirrat ylittävät kansalliset rajat. Tiivis veropohja mahdollistaa matalat verokannat ja tasapuolisen verotuksen, jotka edistävät yritystoimintaa, työllisyyttä, kasvua ja hyvinvointia.

Työryhmässä on edustajat valtiovarainministeriöstä, Verohallinnosta, yliopistomaailmasta ja Finanssialalta. Toimikausi päättyy toukokuun 2021 lopussa. Työryhmä pyrkii kuitenkin siihen, että alustavat johtopäätökset ovat käytettävissä viimeistään ensi maaliskuussa.

Lisätietoja:

Työryhmän puheenjohtaja, lainsäädäntöneuvos Tarja Järvinen, puh. 02955 30089, tarja.jarvinen(at)vm.fi

Neuvotteleva virkamies Jaana Mikkola, puh. 02955 30665, jaana.mikkola(at)vm.fi

 
Sivun alkuun