Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Mattila: Työpaikoilla tahto tulla paremmiksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.5.2017 15.21
Tiedote 69/2017

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kehuu suomalaisten työpaikkojen halua kehittää toimintaansa työelämän murroksessa. Monissa työpaikoissa on todellista tahdonvoimaa ja niissä halutaan tehdä muutosta itse. Näissä työyhteisöissä ei vain olla ja odoteta, että muutoksesta selvitään.

- Suomalaisilla työpaikoilla ollaan valmiita kehittämään ja tekemään muutosta. Tämä kehitystyö vaikuttaa positiivisesti koko yhteiskuntaamme. Nämä työpaikat haluavat olla itse esimerkkinä ja tehdä osaltaan yhteiskuntaamme paremmaksi, kiitteli ministeri Mattila.

Ministeri Mattila jakoi 9. toukokuuta yhdeksälle suomalaiselle työpaikalle työelämäpalkinnon työelämän kehittämisestä. Nyt viimeisen kerran jaettua työelämäpalkintoa tavoitteli peräti 99 hakijaa. 10 000 euron tunnustuspalkinnon saivat Anninpirtti, Sastamalasta, Tupahoiva Oy, Sastamalasta ja Mustijoen perusturva, Mäntsälän ja Pornaisten lastensuojelu. 15 000 euron palkintosumman saivat Maustaja Oy, Pyhännältä, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkavalta, Skanska Oy, Tampereen yksikkö, Turun yliopisto ja Joensuun kaupunki. Yleisö äänesti innostavimmaksi työpaikaksi Joensuun kaupungin, joka sai vielä 10 000 euron bonuksen.

- Kehittäminen ei aina vaadi ylimääräistä rahaa tai henkilökuntaa, vaan jo olemassa olevilla voimavaroilla on mahdollista muuttaa toimintatapoja. Muutos näkyy myönteisesti tuloksellisuudessa. Samalla työntekijöiden hyvinvointi paranee ja yhteiskunnan tasolla tämä näkyy esimerkiksi säästöinä. Esimerkiksi Joensuussa ja Turun yliopistossa on ennakkoluulottomalla kehittämistyöllä vältetty irtisanomiset. Vaikeasta tilanteesta huolimatta työpaikoilla on parannettu työhyvinvointia ja tuottavuutta, kuvaili ministeri Mattila.

- Monilla näistä nyt palkituista työpaikoista on tehty sellaisia, mikä vaikuttaa yksinkertaiselta ja itsestään selvältä. Mutta näitähän parhaat ideat ovat. Kaikkia nyt palkittuja työpaikkoja yhdistää se, että koko johto on sitoutunut vahvasti muutokseen. Työntekijöille on annettu lupa toteuttaa ideoitaan. Henkilöstön osallistaminen ja osallistuminen tuottavalla tavalla on mahdollista. Työuria on mahdollista pidentää. Säästöt eivät automaattisesti tarkoita irtisanomisia. Nämä työpaikat ovat tuoneet käytäntöön sen mitä juhlapuheissa usein uhotaan. Positiivinen muutos työpaikoilla on mahdollista, muistutti ministeri Pirkko Mattila.  

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Ismo Suksi, p. 0295 163 464, [email protected]

Tiedote: Positiivinen muutos työpaikoilla on mahdollista

 
Sivun alkuun