Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sisäministeriön seminaarissa käytiin rakentavaa keskustelua turvapaikka-asioista

Sisäministeriö
14.6.2018 16.24
Uutinen

Maahanmuuttoviraston (Migri) selvitys turvapaikkapäätöksenteosta ja -menettelystä julkistettiin 14. kesäkuuta Helsingissä sisäministeriön seminaarissa. Tilaisuus kokosi yli sata järjestöjen, verkostojen ja muiden organisaatioiden edustajaa keskustelemaan turvapaikkaprosessissa havaituista ongelmista.

Migrin selvityksen tilaisuudessa esitteli oikeus- ja maatietopalveluiden johtaja Hanna Helinko. Helinko korosti, että selvitys ei ole tieteellinen tutkimus mutta toivoi, että se herättää kuulijoiden keskuudessa uusia tutkimusaiheideoita turvapaikkamenettelyn ja -päätöksenteon ympäriltä. Sekä Helinko että tutkimuksen tilannut sisäministeri Kai Mykkänen toivat esille, että selvityksessä esille nostettuja kehittämisehdotuksia lähdetään viemään eteenpäin ja kehittämistyötä ja dialogia eri toimijoiden kanssa jatketaan.

Järjestöjen kommenttipuheenvuoroissa ja yleisön kysymyksissä nousivat esiin erityisesti turvapaikanhakijoiden oikeusapu ja oikeudellinen neuvonta, haavoittuvaisessa asemassa olevien turvapaikanhakijoiden tunnistaminen heti Suomeen tulon jälkeen sekä uusintahakemusten käsittely.

Seminaarin tallenteen voit katsoa tästä.

Selvitys: Turvapaikkamenettelystä löytyi kehitettävää, mutta ei systemaattisia virheitä 

Seminaarissa pidetyt esitykset:

sisäministeri Kai Mykkänen

oikeus- ja maatietopalveluiden johtaja Hanna Helinko, Maahanmuuttovirasto
lakimies Thomas Bergman, UNHCR
toiminnanjohtaja Pia Lindfors, Pakolaisneuvonta

ylijohtaja Jaana Vuorio, Maahanmuuttovirasto

 

Sivun alkuun