Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Rehn: Risteilijätilaukset vahvistavat talouden nousuvirettä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2016 14.21
Tiedote

- Kahden risteilijän tilaukset ovat taloutemme nousevaa virettä vahvistava uutinen. Alihankintaverkostojen kautta tilaukset vaikuttavat positiivisesti monen maakunnan työllisyystilanteeseen, kommentoi elinkeinoministeri Olli Rehn tänään 6.9.2016 varmistuneita risteilykauppoja.

Ministeri Rehn tietää, että tilaukset ovat kovan työn takana.
- Se, että niitä saatiin kerralla kaksi osoittaa meriteollisuutemme osaamisen kovan tason. Tämä koskee myös rahoitusratkaisuja, joissa hyödynnetään hallituksen nostamia vientirahoituksen valtuuksia, sanoo Rehn.

Meyer Turku on allekirjoittanut aiesopimuksen maailman suurimman risteilyalusoperaattorin Carnival Corporation & plc:n kanssa kahden 180 000 GT:n risteilyaluksen rakentamisesta. Alukset valmistuvat vuosina 2020 ja 2022. Ne ovat LNG-käyttöisiä ja noudattavat uuden sukupolven luontoa säästävää laivasuunnittelua.

Elinkeinoministeri Olli Rehn on tyytyväinen, että suomalaiseen osaamiseen, työntekijään ja kansainväliseen yhteistyöhön Suomen maaperällä luotetaan.

Meyer Turun tilauskirja ulottuu vuoteen 2022. Uuden sukupolven tuotantotilojen investoinnit Turun telakalla ylittävät jo 75 miljoonaa euroa. Vuodesta 2014 telakka on luonut yli 350 täysin uutta työpaikkaa.

Lisätiedot

erityisavustaja Hannu Väänänen, TEM, puh. 050 410 4909

 
Sivun alkuun