Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ajokorttilaki voimaan 1. heinäkuuta 2018

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.5.2018 13.30
Tiedote

Ajokorttikoulutus ja kuljettajatutkinnot muuttuvat heinäkuun alussa. Säädökset muun muassa mahdollistavat uusien vaihtoehtoisten opetus- ja oppimismenetelmien käytön. Uudistuksen myötä pakollisen opetuksen määrä vähenee ja tutkinnon merkitys kasvaa. Lakiin tehdyt muutokset koskevat muita kuin kuorma- ja linja-autokortteja.

Hallitus esitti ajokorttilain muutosten vahvistamista 17. toukokuuta 2018. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki 18. toukokuuta 2018.

Lakiin sisältyy kaksi eduskunnan lausumaa. Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto seuraa ajokorttiuudistusten toteutumista erityisesti liikenneturvallisuuden ja yhtäläisten kilpailuedellytysten osalta ja tarvittaessa ryhtyy toimenpiteisiin kilpailuvääristymien korjaamiseksi.

Lisäksi eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto teettää seurantatutkimuksen muutosten toteutumisen ja niiden vaikutusten selvittämiseksi erityisesti silmällä pitäen liikenteen tulevaisuuden toimintatapojen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen, logistiikkaan ja ammattikuljettajiin.

Tietoa uudistuksen tarkemmasta sisällöstä on saatavilla Liikenteen turvallisuusviraston Trafin verkkopalvelussa: www.trafi.fi/ajokorttikoulutusuudistuu

Lisätietoja:

yksikön johtaja Maija Ahokas, 0400 316 178

hallitusneuvos Eija Maunu, 040 716 4140

Valtioneuvoston yleisistuntojen aineistot
Tietoa uudistuksesta Trafin verkkopalvelussa
Tiedote 19.10.2017: Ajokorttiuudistus etenee eduskuntaan
Tiedote 11.1.2018: Ulkomaisten ajokorttien kelpoisuus laajenee

 
Sivun alkuun