Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Euroopan komission varapuheenjohtaja Kristalina Georgieva vierailee Helsingissä

Valtioneuvoston viestintäosasto
17.2.2015 16.46
Tiedote 79/2015

Euroopan komission budjetti- ja henkilöstöasioista vastaava varapuheenjohtaja Kristalina Georgieva vierailee Helsingissä torstaina 19. helmikuuta eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan kutsusta.

Ministeri Toivakan ja varapuheenjohtaja Georgievan tapaamisessa keskustellaan EU:n voimavarojen, erityisesti EU-budjetin tehokkaasta käytöstä:

”Euroopan tärkeimpinä haasteina on luoda kasvua ja työllisyyttä, vähentää eriarvoisuutta ja edistää turvallisuutta kansainvälisessä tilanteessa. EU-budjetti on vain noin 1 % EU:n bruttokansantulosta, jokaisen euron käytön tulee olla hyvin kohdennettua ollakseen tuloksellista”, toteavat varapuheenjohtaja Georgieva ja ministeri Toivakka ennen tapaamista.

Varapuheenjohtaja Georgieva vastaa myös EU-henkilöstöön liittyvistä kysymyksistä. Tämän vuoden EU-virkamieskilpailut julkistetaan 19.3.2015. Komissio on sitoutunut hakijoiden yhtäläisiin mahdollisuuksiin ja sen tavoitteena on, että vuoteen 2019 mennessä johtotehtävissä työskentelee 40 % naisia.

”EU-virkakoneisto tarvitsee monenlaista osaamista. Toivon Suomesta mahdollisimman paljon hakemuksia näihin kansainvälisiin tehtäviin”, kannustaa ministeri Toivakka.

Vierailunsa aikana varapuheenjohtaja Georgieva tapaa myös pääministeri Alexander Stubbin.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin virkamiessihteeri Henrik Ruso, p. 0295 160 349, valtioneuvoston kanslia

Euroopan komission budjetti- ja henkilöstöasioista vastaava varapuheenjohtaja Kristalina Georgieva vieraili Helsingissä torstaina 19. helmikuuta eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan kutsusta. Tämän vuoden EU-virkamieskilpailut julkistetaan 19. maaliskuuta. Varapuheenjohtaja Georgieva ja ministeri Toivakka kertovat, miksi suomalaisten kannattaa hakeutua EU-uralle.

Sivun alkuun