Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallituksen päätösmenettelyä digitalisoidaan

Valtioneuvoston viestintäosasto
15.1.2015 13.40
Tiedote 21/2015

Valtioneuvoston yleisistunnossa otettiin 15. tammikuuta käyttöön sähköinen istuntokäsittely. Jatkossa ministerit seuraavat päätöksenteon etenemistä yleisistunnossa tablettitietokoneilta. Muutos nykyaikaistaa istuntokäsittelyä ja vähentää päätösasiakirjojen tulostamista ja kuljettamista ministeriöiden välillä.

Uusi sähköinen istuntokäsittely perustuu reaaliaikaiseen yhteyteen valtioneuvoston sähköiseen päätöksentekojärjestelmään (PTJ) ja sen tietokantaan. Istuntosovellus tuottaa sähköisen asialistan, jolta käsiteltäviä asioita ja istunnon etenemistä seurataan.

Valtioneuvoston sähköinen päätöksentekojärjestelmä on tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksentekoprosessia palveleva tietojärjestelmä. Järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1995 ja sitä on sen jälkeen kehitetty nykyiseen muotoonsa.

Yleisistunnon päätösmenettelyn digitalisointi ei muuta PTJ:n perustoiminnallisuuksia kuten asioiden valmistelua ministeriöissä tai pöytäkirjanpitoa. Myös presidentin esittelyn päätösmenettely säilyy ennallaan.

Viime vuonna valtioneuvosto piti 60 yleisistuntoa, joissa käsiteltiin yhteensä 1 677 asiaa. Suurin asiatyyppi olivat hallituksen esitykset, joita annettiin eduskunnalle 359.

Lisätietoja: hallitusneuvos Arno Liukko, p. 0295 160 175, valtioneuvoston kanslia

Kuvia

hallitus
 
Sivun alkuun