Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Toivakka yleisten asioiden neuvostoon

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 9.2.2015 14.56
Tiedote 65/2015

Yleisten asioiden neuvosto kokoontuu Brysselissä 10. helmikuuta. Suomea kokouksessa edustaa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Kokouksessa käsitellään Euroopan komission ehdotusta EU:n monivuotisen 2014–2020 rahoituskehyksen tarkistamiseksi, Latvian puheenjohtajuuskauden työohjelmaa, tilannekatsausta terrorismin vastaisiin toimiin ja maaliskuun Eurooppa-neuvoston asialistaa. Lisäksi työlounaalla komission 1. varapuheenjohtaja Frans Timmermansin kanssa käydään keskustelua muun muassa komission työohjelmasta.  

Euroopan komissio on kertonut vetävänsä takaisin 80 lainsäädäntöaloitetta, jotka ovat jumiutuneet, vanhentuneet tai eivät muuten vastaa tarkoitustaan. Komissio on nostanut EU-sääntelyn toimivuuden ja sääntelytaakan keventämisen poliittiseksi painopisteekseen. Se aikoo muun muassa arvioida paremmin suunnitteilla olevien säädösten vaikutuksia ja lisätä valmisteluun liittyviä julkisia kuulemisia. 

”Järkevämpi ja kevyempi EU-sääntely on ollut Suomen kärkitavoitteita uudelle komissiolle. Olemme korostaneet, että EU:n pitää entistä vahvemmin huomioida uusien säädösten vaikutus työllisyyteen ja yrityksiin. On hienoa nähdä, että Junckerin komissio on ottanut asian tosissaan. Tekemistä toki riittää vielä”, sanoo eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Toivakka.

Komissio kertoo käyneensä läpi 450 keskeneräistä ehdotusta, joista se ehdottaa 80:tä poisvedettäväksi tai uudelleentarkasteltavaksi.  Suomi pitää tätä hyvänä ja käytännöllisenä askeleena kohti parempaa EU-sääntelyä.

”Jopa oleellisempaa kuin yksittäisten säädösehdotusten peruuttaminen on parantaa uusien ehdotusten valmistelua niin, että säädösten tarpeellisuus, toimivuus sekä vaikutus yrityksiin ja työllisyyteen arvioidaan entistä tiukemmalla kammalla. Yhteinen tavoitteemme on saada Euroopan talous ja työllisyys nousuun”, Toivakka sanoo.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin virkamiessihteeri Henrik Ruso, p. 0295 160 349, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun