Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusministeri Niinistö Vancouveriin ja Washingtoniin

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 13.11.2017 14.50
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö osallistuu Vancouverissa, Kanadassa 14.-15.11.2017 järjestettävään YK:n rauhanturvatoiminnan puolustusministerikokoukseen (The United Nations Peacekeeping Defence Ministerial, UNPKDM). Rauhanturvatoiminnan puolustusministerikokous on maailman laajin rauhanturva-asioille omistettu ja puolustusministereille suunnattu kokous.

Kokoukseen osallistuu yli 500 henkilöä yli 70 maasta ja kansainvälisestä järjestöstä. Kokousta isännöi YK:n rauhanturvaoperaatioista vastaava alipääsihteeri Jean-Pierre Lacroix. Puolustusministerien on tarkoitus keskustella mm. nopeasta toiminnasta, rauhanturvakoulutuksesta, suorituskykyjen kehittämisestä sekä naisten rauhanturvaosallistumisen kasvattamisesta.

Puolustusministerikokouksesta ministeri matkustaa edelleen Washingtoniin 16.-17.11. Washingtonissa ministerillä on kahdenvälisiä tapaamisia, jonka lisäksi hän osallistuu Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys (PIA) ry:n suomalais-amerikkalaiseen puolustus- ja turvallisuusteollisuusseminaariin.

Lisätietoa ministerin matkasta antaa puolustusministerin adjutantti Sami Jaakkola, puh. 0295 140102 ja matkan viestintään liittyen erityisasiantuntija Kristian Vakkuri, puh. 0295 140123.

 
Sivun alkuun