Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusministeriö julkaisee Helsingin Sanomien hylkäämän kannanoton aseviennistä

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2016 11.55
Tiedote

Helsingin Sanomat julkaisi 23.10. laajan artikkelin Suomen aseviennistä. Puolustusministeriö tukee avoimuutta ja keskustelua puolustustarvikeviennistä.

Puolustusministeriö havaitsi artikkelissa lukuisia asiavirheitä, joista ministeriö huomautti lehden vastaavalle päätoimittajalle 27.10.2016. Puolustusministeriö on asevientiasioissa lupaviranomainen, mutta HS ei selvittänyt julkaisemiensa tietojen oikeellisuutta ministeriöstä. Siksi ministeriö tarjosi lehdelle Journalistin ohjeiden mukaista "omaa kannanottoa", jossa myös asiavirheet olisi korjattu.

HS oikaisi ministeriön pyynnöstä kolme selvää asiavirhettä, mutta monta epätarkkuutta jäi korjaamatta. Lisäksi HS ei suostunut julkaisemaan ministeriön omaa kannanottoa. Koska HS näin menettelemällä ei halua antaa tilaa avoimelle julkiselle keskustelulle, ministeriö avoimuuden nimissä julkaisee verkkosivuillaan kansliapäällikkö Jukka Juustin ja viestintäjohtaja Max Arhippaisen allekirjoittaman kommentin artikkeliin.

Lisätietoja antavat kansliapäällikkö Jukka Juusti, puh. 0295 140 105 (sihteeri) ja viestintäjohtaja Max Arhippainen, puh. 0295 140 120.

 
Sivun alkuun